tiistai 5. heinäkuuta 2011

Movies, movies, movies!

Hups, viikko vierähtänyt ilman postauksia. Syytän tästä kyllä erittäin kiireistä loppuviikkoa viime viikolla, olin koko viikonlopunkin töissä. Olen katsonut todella paljon leffoja viime aikoina, hyvä puoli siinä että on videovuokraamossa töissä ;) Suurin osa katsomistani leffoista on kyllä jo vanhempia leffoja, joistakin meinasin kirjoittaa mutta se aina vähän jäi. Laskeskelin tuossa että kesäkuun aikana katsoin 36 elokuvaa, eli kyllä joinain päivinä tuli sitten katsottua useampi kuin yksi :D Tämä postaus käsittelee nyt muutamaa noista katsotuista leffoista, jotka jäivät jotenkin kaikkein parhaiten mieleen.


KUNINGATTAREN SISAR oli positiivinen yllätys, sillä katson harvoin historiallisia draamoja. Jostain syystä mulla on vähän negatiivisia ennakkoluuloja niitä kohtaan ja siksi en niitä aina tule katsoneeksi. Loppujen lopuksi olen kuitenkin tainnut tykätä monesta näkemästäni! Tämänkin katsoin oikeastaan vain Portmanin takia. Elokuva kertoo Boleyn siskoista Annesta (Portman) ja Marysta (Scarlett Johansson), jotka joutuvat valtaa havittelevien isänsä ja enonsa pelinappuloiksi. Huhujen mukaan kuningas Henry VIII (Eric Bana) on kyllästynyt kuningattareensa, joka ei ole pystynyt synnyttämään hänelle poikaa. Sir Thomas Boleyn ja tyttöjen eno näkevät tässä tilaisuutensa päästä kuninkaan suosioon: Annen täytyisi vain saada kuningas ihastumaan itseensä, jolloin Anne voisi synnyttää tälle kruununperillisen pojan. Suunnitelma menee kuitenkin pieleen kun kuningas rakastuukin Annen siskoon Maryyn. Anne on kuitenkin erittäin vallanhimoinen ja juonittelee lopulta itsensä kuningattareksi ja tulee muuttaneeksi koko Englannin historian. Samasta ajastahan kertoi myös Tudors tv-sarja. Elokuva oli todella mielenkiintoinen ja oli kyllä surullistakin seurata sitä, miten sisarukset joutuivat vallan peliin mukaan, joka lopulta tuhosi koko perheen. Suosittelen ehdottomasti katsomaan, vaikka hieman karsastaisikin historiallisia draamoja!


SHANGHAI on hieman uudempi elokuva, vuodelta 2010. Leffa sijoittuu toisen maailmansodan aikaan, juuri ennen Pearl Harborin pommituksia. Amerikkalainen agentti Paul Soames (John Cusack) matkustaa Japanin miehittämään Shanghaihin selvittämään ystävänsä ja työkaverinsa murhaa ja joutuu keskelle vastarintaliikkeen ja erilaisten poliittisten tahojen taistoa. Elossa säilyminen on hienovaraista sipsuttelua ja väistelyä kovaotteisten poliittisten pelaajien keskuudessa. Elokuvan juonta on vaikea selittää, itse pidin sitä ihan mielenkiintoisena ja leffa oli ihan mukiinmenevä. Pidän todella paljon John Cusackista ja täytyy ehkä sanoa että Shanghai tippuu niihin Cusackin parempien leffojen kategoriaan (vrt. The Contract, joka oli aika heikko). Muissa rooleissa nähdään Inceptionistakin tuttu Ken Watanabe, Li Gong ja Yun-Fat Chow. Näppärä poliittissävytteinen rikostrilleri.

PALJASTAJAT on suurella tähtikaartilla varustettu, Brett Easton Ellisin romaaniin perustuva ihmissuhteiden kudelma. Elokuva sijoittuu 1980-luvun alun Los Angelesiin kuvaten niin nuorten, rikkaiden ja kuuluisten kuin alamaailman roskankin seksin, huumeiden ja väkivallan kyllästämää elämää. Elokuva ei ole mitään kevyintä katsottavaa, sen lähes unenomainen mutta silti niin realistinen tunnelma jää kummittelemaan mieleen vielä pitkäksi aikaa elokuvan jälkeenkin. Nuoruus on katoavaista ja joskus bileidenkin on päätyttävä. Tätä elokuvaa suosittelisin ehkä kaikkein eniten näistä mainitsemistani, ehdottomasti katsomisen arvoinen. Rooleissa nähdään mm. Mickey Rourke, Billy Bob Thornton, Rhys Ifans, Winona Ryder, Kim Basinger ja Chris Isaak. 

Translation:
Sorry for the lack of updates lately! I've been quite busy with work. Doesn't mean I haven't been watching a lot of movies though :D Here are just a few of those movies I've watched recently, the ones that stuck out: The Other Boleyn Sister, Shanghai and The Informers. I really enjoyed each of them, the first one was a positive surprise since I usually don't watch a lot of historical dramas. Shanghai was a rather nice little political crime thriller. My favorite out of these three, though, is The Informers, which is based on Brett Easton Ellis's novel. Definitely watch that one!
 
♫: The Rolling Stones - Walking the Dog

2 kommenttia:

  1. Heiiii, miten voit kirjoittaa Another Boleyn Girlistä mainitsematta Jim Sturgessia?!! :D Vaikka rooli kuningattareksi pyrkivien sisarusten veljenä ei nyt ookaan herran mieleenpainuvimpia, niin on se vaan aina niin ihana ♥ Noin niinkun muuten tykkään kyllä Tudorsista enemmän kuin tosta leffasta, aihetta jos ajattelee.

    VastaaPoista
  2. Haha, en mä jotenkin niin edes siihen kiinnittäny huomiota, pakko tunnustaa :D Olihan se ihan hyvä veljenä kyllä. Mä yritin joskus katsoa sitä Tudorsia eikä iskenyt muhun yhtään! Siksi mulla varmaan meni näinkin kauan et sain edes tuon leffan katottua...

    VastaaPoista