lauantai 23. heinäkuuta 2011

Into the Wild

Jo pitkään katselulistalla on ollut Sean Pennin ohjaama tositapahtumiin perustuva INTO THE WILD - Erämaan armoille. (Joka kerta kun luen tuon elokuvan nimen päässä alkaa soida 30 Seconds To Marsin The Mission biisi :D) Aluksi leffa ei kiinnittänyt huomiotani mitenkään, "joku eräjormailuleffa, just joo". Kuulin siitä kuitenkin paljon positiivista palautetta ja otettuani hieman selvää leffan todellisesta juonesta ("ai se ei ookaan pelkkää eräjormailua!") elokuva päätyikin katselulistalle. Pari vuotta siinä meni, mutta nyt se on nähty!


Into the Wild kertoo tositarinan Christopher McCandlessista (Emile Hirsch), nuoresta vastavalmistuneesta, joka vastoin vanhempiensa odotuksia hylkää mukavan elämänsä ja lähtee rahattomana elämään kulkurielämää. Chris matkaa ympäri maata omaksumansa salanimen Alexander Supertramp alla ja tutustuu mitä erilaisempiin ihmisiin, joihin hän jättää lähtemättömän vaikutuksensa. Unelmanaan löytää itsensä, rauha ja onni kaukana modernin maailman velvoitteista ja rasitteista Chris suuntaa Alaskan erämaahan. Siellä hän aikoo elää täysin luonnon armoilla ja sen antimista, mutta päästyään sinne hän huomaa pian, että ei ole tarpeeksi hyvin varustautunut rankkoihin erämaan oloihin. 

Elokuvassa liikutaan hieman sikin sokin ajassa kun pikkuhiljaa kerrotaan koko Chrisin matka aina Alaskaan asti. Matkallaan hän kohtaa mm. hippipariskunnan (Brien Dierker ja Catherine Keener), viljan poimurikoneenajajan Waynen (Vince Vaughn), nuoren lahjakkaan laulajatytön Tracyn (Kristen Stewart) sekä eläkkeellä olevan perheensä menettäneen miehen Ronin (Hal Holbrook). Chrisin tarinaa valottaa myös hänen siskonsa Carine (Jena Malone), joka ymmärtää ehkä parhaiten Chrisin päätöksen hylätä vanha elämänsä ja kadota maailmalle.


Kukapa ei joskus haaveilisi hylkäävänsä nykyisen elämän velvoitteet, ahdistukset ja ongelmat ja lähtevänsä vaikkapa maailmanympärimatkalle? Minä ainakin haaveilen, useinkin. Siinä mielessä Into the Wild on todella innoittava elokuva, mutta on siinä varjoisa puolensakin. Chris katkaisee kaikki yhteydet omaan perheeseensä ja täten isä ja äiti sekä sisko joutuvat elämään epätietoisuudessa onko Chris edes elossa. Onko tämä sitten Chrisin itsekkyyttä vai pelkästään päättäväisyyttä ja omanlaistaan kunnianhimoa toteuttaa unelmansa, sen voi katsoja päättää.

Kokonaisuudessaan Into the Wild oli mielenkiintoinen ja hyvä elokuva, jota en kuitenkaan katsoisi aivan pian uudestaan. Itseäni alkoi hieman ärsyttää kohtaukset joissa Chrisin sisko analysoi Chrisin motiiveja, jotenkin ne selitykset saivat elokuvan tuntumaan liian teennäiseltä. Mutta muuten siis oikein hyvä elokuva joka kannattaa katsastaa. Emile Hirsch on saanut paljon kehuja roolisuorituksestaan, eikä suotta.


Kuvat allmoviephoto.com

Translation:
I've been meaning to watch INTO THE WILD for a couple of years now, but only managed to do so yesterday. The movie is directed by Sean Penn and the lead role of Christopher McCandless is played by Emile Hirsch, who has received a lot of praise for his role. And indeed he makes a great role as the young well-educated man who decides to give away all his money and travel to the Alaska wilderness to live and survive in the wild alone for a little while. Into the Wild was a very interesting and a very good movie, and I think it gives the viewer a lot to think about. I mean, who wouldn't dream of abandoning all of the problems and responsibilities of their regular lives every once in a while? Definitely one to watch.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti