keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

The Walking Dead

Piti ehkä kirjoittaa THE WALKING DEAD sarjasta jo aikoja sitten, mutta sain vasta juuri hetki sitten katsottua koko ensimmäisen kauden loppuun. Säälittävää sinänsä, sillä tuo eka tuottari sisältää vain kuusi jaksoa :D Ekan jakson katsoin jo joskus aikaisin keväällä, mutta mistä lie johtunut kaiken maailman kiireistä (lue: en oikeasti vain ehkä uskaltanut katsoa tätä yksin...) katselu jäi tuolloin vain siihen ensimmäiseen jaksoon. Töihin ilmestyi kuitenkin jo kesän alussa ensimmäinen tuotantokausi vuokralle ja olenkin siitä asti silmäillyt sitä tositarkoituksella. Viimein sainkin sen napattua vapaapäivän ratoksi ja yhteen putkeenhan nuo kaikki kuusi jaksoa sitten pitikin katsoa.
Poliisi Rick Grimes (Andrew Lincoln) herää koomastaan autiossa sairaalassa. Hämmentyneenä hän lähtee vaeltelemaan löytääkseen ihmisiä, mutta löytää ainoastaan lukittuja ovia varoituskyltein ja läjäpäin ruumiita sairaalan ulkopuolella. Mitä hittoa on tapahtunut? Koko kaupunki on autioitunut ja Rickin vaimo Lori (Pako-sarjasta tuttu Sarah Wayne Callies) ja poika Carl (Chandler Riggs) ovat myös kateissa. Rick huomaa myös pian, että ei olekaan yksin, mutta nuo kävelevät (tai ryömivät) irvokkaat otukset ovat kaukana inhimillisistä ihmisistä ja halajavat kummasti päästä Rickin kimppuun. Alkaa Rickin kamppailu hengestään vakaana aikomuksenaan löytää kadonnut perheensä. 

Ensimmäiset elävät ihmiset joihin Rick törmää ovat Morgan (Lennie James) ja tämän poika, jotka kumma kyllä eivät ole kovinkaan innoissaan tavattuaan elävän ihmisen. Onkin selvää, että zombien valloittamassa maassa jokaisen on pidettävä huolta itsestään ja harteilleen ei kannata kasata liikaa painolastia, toisin sanoen if you can't keep up, you'll get left behind. Morgan vinkkaa Rickille, että suuressa kaupungissa olisi kuulemma turvaa ja muita ihmisiä, niinpä Rick päättää suunnata perheensä etsinnän Atlantaan. Toisaalla pieni ryhmä selviytyjiä on leiriytynyt kaupungin ulkopuolelle, jonne zombiet eivät vielä ole levittäytyneet. Sarjan edetessä nopeaan tahtiin Rickin ja selviytyjäjoukon tiet kohtaavat, ihmisiä menetetään mutta osa myös löytää toisensa. Olin muuten aika innoissani ja hyvilläni kun ihana näyttelijä Norman Reedus (The Boondock Saints) asteli kuvaan yhtenä selviytyjien jäsenenä!

Vaikka alkuasetelma onkin jo suorastaan huvittavan tuttu (tyyppi herää sairaalassa ja sillä välin maailma on muuttunut elävien kuolleiden leikkikentäksi), sarja naulitsee katsojansa paikalleen. Sarjan jälki, eli lavasteet, maskeeraukset ja koko ilme on suorastaan elokuvamaista. Välillä melkein unohtaa, että katsoo tv-sarjaa eikä kokopitkää elokuvaa. Tietysti sarja antaa hahmoille enemmän tilaa kehittyä ja kasvaa, tosin Walking Deadin ensimmäisellä kaudella ihmisissä ei ihan hirveästi ehkä kasvua näy, mikä varmasti johtuu kauden lyhyydestä. Eiköhän toisella kaudella nähdä sitten paljon enemmän hahmojen välisen dynamiikan kehittymistä. Sarjassa mielenkiintoisinta jännittävien zombien tappo- ja pakokohtauksien ohella on tietysti seurata kuinka ryhmä hyvin erilaisia ihmisiä tulee toimeen vaativissa oloissa, ja kuinka he selviytyvät tottumansa elämäntyylin ulkopuolella.

Tarkemmin ajateltuna sarja ei loppujen lopuksi tuo zombie-genreen mitään uutta, paitsi elokuvaa pidemmän keston. Tämä ei kuitenkaan omasta mielestäni haittaa, vaan sarja jaksaa kiinnostaa juuri henkilöhahmojensa takia. Mielestäni The Walking Dead on itseasiassa paljon parempi kuin hyvin monet zombie leffat. Suosittelen siis aivan ehdottomasti katsomaan! Toinen kausi alkaa jenkkilässä lokakuussa, joten tässä on hyvin aikaa katsastaa eka kausi ennen kuin jatkoa seuraa ;) Itse en millään malttaisi nyt odottaa tuon kakkoskauden alkamista!


Laitetaan vielä lyhyt teaseri kakkoskaudesta.


PS. Hassua, vaikka varmasti tarkoituksellista symboliikan vahvistamista, mutta lukuisista mahdollisuuksista huolimatta päähenkilö Rick Grimes ei vaihda vaatteitaan, vaan pitää yllään koko ajan poliisin uniformuaan :D 

Translation:
I just finished watching the zombie tv-show The Walking Dead. The setting of the series is rather usual, a guy wakes up from a coma in a hospital and finds out that the world is occupied by zombies. A handful of survivers try to dodge zombie bites and stay alive while also trying to find hope of a better tomorrow. Although not really providing anything new to the table, The Walking Dead is an addictive show with its interesting characters and movie-like look. I seriously recommend this show. The first season is only 6 episodes and the 2nd season airs in the States on October, so there's plenty of time to check out the beginning ;)

♫: Stone Sour - Anna

2 kommenttia:

  1. Helkkarin hyvää viihdettä!

    VastaaPoista
  2. Miksi viihteen nimissä TV on nykyään täynnä toinen toistaan sairaampaa katsottavaa. Jo pelkkä piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkä tappomainos ällötti ja kyllästytti ja sitähän sai katsoa joka mainostauolla eilen. - Eikö oikeasti hyvä sarja tulisi katsotuksi ilman tällaista erittäin kalliiksi tullutta mainontaa.

    Sitten ihmetellään, miksi pojat sekoavat ja haluavat tappaa...

    VastaaPoista