keskiviikko 14. joulukuuta 2011

The Best of 2011: Top-5

Vielä ehtii hyvin mukaan vuoden viimeiseen Movie Monday -haasteeseen, jossa tietysti tiedustellaan kuluneen vuoden parhaita pätkiä. Vaikka onhan vuotta 2011 vielä hieman jäljellä, ja pari ensi-iltaakin taitaa vielä ehtiä tulla ennen kuin päästään vuoteen 2012. Itse en ehdi varmaankaan leffateattereihin enää tänä vuonna, joten tässä nyt sitten oma listani! :)

5. PRIEST


Tämä leffa ei kovin monia tainnut lämmittää, mutta minuun se upposi täysin! Lisää meikäläisen mielipidettä leffasta voipi lukea täältä.

4. REAL STEEL
Tämä leffa yllätti itsenikin aivan täysin. Menin katsomaan odottaen jotain Transformers-mättöä, ja kävelin teatterista ulos adrenaliinia tihkuen ja kyyneleet silmissä. Ihan huippu! Tästäkin leffasta lisää täällä.

3. LA PIEL QUE HABITO / IHO JOSSA ELÄN


Taattua laatua Pedro Almodóvarilta. Ihanan sairas ja kieroutunut. Lisää täällä.

2. DRIVE
Jos ykkössija ei olisi ihan pikkiriikkistä fuskausta, niin tämä olisi varmasti keikkunut sillä sijalla. En alunperin meinannut edes käydä katsomassa koko leffaa, nyt en voi käsittää miksi. Aivan mieletön mindblower. Tämä on muistaakseni tulossa Jyväskylän yliopiston Kampus Kinoon keväällä, pakko käydä katsomassa uudestaan ♥ Hehkutusta lisää taas täällä.

1. BLACK SWAN


Niin, tämä kohtahan on siinä mielessä pienen pientä fuskausta, että Black Swanin tuotantovuosihan on 2010 ja virallinen ensi-ilta jenkeissä taisi olla vielä vuoden 2010 puolella. Suomessa elokuvateatteri ensi-illan leffa sai tosin vasta tämän vuoden puolella, joten siksi se on mielestäni oikeutettu olemaan tällä listalla! Tuskin tarvitsee kuitenkaan perustella muuten miksi Black Swan on mielestäni paras...Olen saattanut muutamaan otteeseen hehkuttaa kyseistä leffaa niin täällä kuin blogimaailman ulkopuolellakin (terkkuja vain kaikille kavereille jotka on joutunut kuuntelemaan fanitusta :D).

Löytyykö samoja suosikkeja?
 
♫: Herra Ylppö & Ihmiset - Mustat hevoset

5 kommenttia:

 1. Hih, itsekin kovin yritin laittaa Black Swania listalleni, mutta olin tiukkis, enkä hyväksynyt sitä ;) Ehdottomasti olisi kyllä ollut omallakin listallani kärkisijalla :)

  Priest on vieläkin näkemättä, vaikka kovin suunnittelin sen katsomista...

  VastaaPoista
 2. Mä oon kans taistellut vähän Black Swanin kanssa, että listaanko sitä vai en. :D

  VastaaPoista
 3. Priestiä on pakko kommentoida sen verran, että se on todellakin jakanut mielipiteitä. Sun lisäksesi joku toinenkin bloggari oli tykännyt leffasta kovasti. Yksi tuttuni sanoi leffan olleen ihan jees. Minä ja yksi toinen tuttuni oltiin sitä mieltä, että leffa oli tosi huono. :)

  VastaaPoista
 4. horrendous, jep ymmärrän :D Oikeestaan en edes olis ehkä keksinyt mitään viidettä leffaa jos en olis tuota Black Swania sinne laittanut. Tuntuu ettei vuonna 2011 oo kuitenkaan sellaisia oikeesti huippuhyviä leffoja tullut kauheesti ja no enkä tietysti ole niitä kaikkia nähnytkään.

  June, mun mielestä se silleen kävi ihan hyvin tonne listalle kun tosiaan Suomessa vasta tämän vuoden puolella julkaistiin :D

  tiinanen, joo se on kyllä tosiaan jakanut mielipiteitä! Mikä on jo itsessään aika hienoa mun mielestä, eipä ole ainakaan ollut pahemmin sellainen hälläväliä leffa sitten :)

  VastaaPoista