perjantai 10. kesäkuuta 2011

Priest

PRIEST (2011) on tulevaisuuteen sijoittuva toimintatrilleri, jossa ihmisten ja vampyyrien välillä vuosikymmenten ajan vallinnut sota on rauhoittunut ja vampyyriongelmaa ei Kirkon mukaan enää ole. Suurin osa ihmisistä asustaa Kirkon hallitsemassa ja vartioimassa kaupungissa kun taas vampyyrit on ajettu reservaatteihin; väliin jäävä alue on kuivaa autiomaata. Sodassa Kirkolla ja ihmiskunnalla oli apunaan joukko erikoisia Pappeja, jotka olivat koulutettuja vampyyrintappajia, mutta sodan päätyttyä heitä ei enää tarvita ja heidät on unohdettu. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Paul Bettanyn esittämän, uskossaan horjuvan Papin tietoon tulee uutinen, jonka mukaan hänen veljensä kotiin on hyökännyt vampyyrilauma ja veljentyttö on kidnapattu. Kirkon ankarista kielloista huolimatta Pappi päättää lähteä etsimään veljentytärtään apunaan nuori sheriffi Hicks (Cam Gigandet). Jäljittäessään veljentyttönsä vienyttä vampyyrilaumaa Pappi ja Hicks saavat selville, että vampyyrit ovat rakentaneet itselleen uuden mahtavan armeijan, jonka aikomuksena on hyökätä ihmisten kaupunkiin. Vampyyrien armeijan johdossa on yllättäen vanha tuttu menneisyydestä. Maggie Q näyttelee naispuolista Pappia, joka saapuu paikalle Kirkon käskystä, mutta päätyy auttamaan kaksikkoa estämään vampyyrien suunnitteleman tuhon.

PRIEST -leffan vampyyrit ovat todellakin kasvottomia hirviöitä, kaukana romantisoiduista Anne Rice vampyyreista. Tämän elokuvan vampyyrit ovat isoja, harmaita, limaisia, nelinkontin kulkevia möykkyjä - ei kovin kauniita I must say. Loppujen lopuksi tällaisiin elokuviin tuollaiset vampyyrit mielestäni sopivatkin ehkä paremmin kuin sellaiset Lestatit. Pidin todella paljon elokuvan harmaista sävyistä, koruttomasta autiomaasta ja maailmasta, jossa sekoittuivat futuristinen suurkaupunki ja toisaalta taas pienemmät ja köyhät villin lännen tyyliset pikkukaupungit. Rakastuin erityisesti Pappien asuihin; suuret huput joiden alle piiloutua katseilta ja monet kerrokset mustaa, paikoin rispaantunutta kangasta, jalassa vielä raskaat bikerbootsit = NAM♥ Parasta elokuvassa oli kuitenkin ehdottomasti Paul Bettany (tuossa asussa, aaaahhhh). Tsiisus mies osaa olla COOL.  Ehkä se johtui suureksi osaksi miehen vaatetuksesta, mutta jotenkin miehessä oli sellaista ihanaa Matrix-tyylistä siisteyttä joka sai tämän fanitytön huokailemaan.

Itse pidin ja nautin elokuvasta todella paljon, yllätyin oikeastaan itsekin miten paljon. Toiminta saattaa elokuvissa joskus tuntua väkisin väännetyltä, mutta tämä elokuva lukeutuu omasta mielestäni niihin, joissa toimintakohtaukset ovat luontevia ja tarpeellisia. Ennen kaikkea ne olivat siistejä :D  Elokuva oli siis huippuluokan viihdettä ainakin minulle! Suosittelen tätä leffaa jos pienimmätkin Matrix-vibat innostavat, toimintaleffat on jees ja Paul Bettany saa polvet heikoiksi. Lopussa jätettiin taas varaa jatko-osalle, saa nähdä tuleeko. Itse en pistäisi pahitteeksi vaikka Paul Bettany heittäisi Papin hupun takaisin päähänsä myös toisessa elokuvassa.
Kuvat: allmoviephoto.com ja Google 

Translation:
I really really enjoyed the movie PRIEST starring wonderful Paul Bettany, Cam Gigandet and Maggie Q. I especially liked the style of the movie, the colors and the Priest's outfit had a lovely Matrix and Mad Max vibe to it. Looooove. There wasn't really anything in the movie not for me to like! Thumbs up. And I wouldn't mind seeing Paul Bettany put on that Priest's hood on again in another movie ;)
♫: The National - Bloodbuzz Ohio

7 kommenttia:

 1. Tää on kiinnostanut mua tosi paljon jo pitkään! Osaatko arvioida, onko mulle liian pelottava... :D Oliko paljon sellasii jump scareja? Vihaaaan niitä!

  VastaaPoista
 2. Lissu: No pari jump scarea oli, mutta en usko että on liian pelottava sulle xD Paul Bettany kyllä suojelee sua sit ♥

  VastaaPoista
 3. Oho! Meneepä katselulistalle :)

  VastaaPoista
 4. Minä puolestaan en tykännyt yhtään. Minusta Priest oli jotenkin totaalisen tylsä ja mitäänsanomaton, ja Bettanykin niin pökkelö, että ihan ahdisti ;-) Mutta niin ne mielipiteet menee ristiin välillä!

  VastaaPoista
 5. Rosi: Why, yes it is :D Hyvin pieni rooli kyllä.

  bubble: Juu kyllä tää mun mielestä oli ehdottomasti katselun arvoinen :)

  Päivi: Hassua miten voikin erota mielipiteet leffasta niin paljon! Ei vaan voi kaikesta aina tykätä :)

  VastaaPoista