keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

"This is your idea. If you don't like your ideas, stop having them."

Tämän viikon Movie Monday -haasteena oli paljastaa itselleen rakkain elokuvahahmo. Tehtävänannosta suljettiin ulkopuolelle tv-sarjat, mikä oli ihan hyvä ratkaisu. Näin ollen ulkopuolelle jäi omalta kohdaltani ainakin Buffy Summers, joka kyllä sai alkunsa elokuvasta, mutta mielestäni hahmo pääsee parhaiten oikeuksiinsa vasta tv-sarjassa. Buffyn lisäksi mahdollisia tittelin saajia olisi tv:n puolella ollut Frank Black tv-sarjasta Millennium, Fox Mulder X-Filesista sekä Dean Winchester Supernaturalista.

Tehtävä ei tästä rajoituksesta huolimatta ollutkaan aivan helppo. Ensimmäisenä ajatukseni löivät itseasiassa aivan tyhjää: onko mulla edes mitään tiettyä elokuvahahmoa joka olisi se kaikkein rakkain? Sysäsin koko haasteen pariksi päiväksi mielen syövereihin, kunnes tänään istuin alas, otin kynän käteen ja aloin kirjoittamaan paperille listaa. Indiana Jones, Mick Dundee (Crocodile Dundee -leffat), John Constantine (Constantine), Lestat de Lioncourt (Interview with the Vampire) ja Kathryn Merteuil (Cruel Intentions) löytyvät kaikki tuolta paperinpalaselta. Yksikään näistä ei kuitenkaan ole lopullinen valintani. 

Lopullinen valinta olikin loppujen lopuksi hyvin helppo ja selkeä. Kun kirjoitin paperille nimen Ginger Fitzgerald, tiesin vain ettei minun enää tarvinnut kirjoittaa ylös yhtään hahmoa. Hahmo on tuttu Ginger Snaps -trilogiasta, joka valloitti sydämeni yhdistelemällä mielenkiintoisella ja kekseliäällä tavalla ihmissudeksi muuntumisen teini-iän normaaleihin kehon ja identiteetin muutoksiin. Sarjan ensimmäinen elokuva on tietysti paras ja se on täynnä kieroutuneisuutta ja loistavia repliikkejä, suurimman osan suosikeistani laukoo tietysti Ginger :)


Gingeriä näyttelee ihana, mutta melko tuntematon näyttelijätär Katharine Isabelle, joka ainakin Supernatural -faneille voi muistua mieleen Samin kaltaisena "ihmelapsi" Ava Wilsonina sarjan toisella kaudella. Syy miksi Ginger oli lopulta selkeä valinta rakkaimmaksi elokuvahahmokseni oli se, että rakastan Gingerin asennetta: hän on kova ja haistattaa pitkät sille mitä muut hänestä ajattelevat. Hän ei halua olla kuten kaikki muut koulunsa suositut tytöt, vaan halveksii noita aivottomia bimboja. Hän pitää kaikesta erilaisesta ja on omalla tavallaan lojaali rakkaalle pikkusiskolleen Brigittelle. Kuitenkin kovan ulkokuorensa alla Ginger pelkää ja haluaa tulla hyväksytyksi ja pidetyksi.

Translation:
This week the Movie Monday blog threw out a challange: what is your favorite movie character? Excluding tv-series characters. My choice, after some heavy thinking, was Ginger Fitzgerald from the Ginger Snaps -trilogy. She has some wicked attitude.

4 kommenttia:

  1. Minulle ihan tuntematon suuruus tämä leffa. Pitää laittaa nimi korvan taakse, sillä kuulostaa mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista
  2. Päivi: Suosittelen ihan ehdottomasti katsomaan ainakin tuon ekan leffan. Pientä miinusta tulee lopun ihmissuden kumimaisuudesta, mutta muuten leffa on todella hyvä ja kekseliäästi tehty :)

    ravenwaves ja bubble: Niinpä ♥

    VastaaPoista