perjantai 17. kesäkuuta 2011

Elämän menetetyt tunnit.

Olen miettinyt maanantaista asti pääni puhki tämän viikon Movie Monday -haastetta, jossa pitäisi osata nimetä se kaikkein huonoin elokuva jonka olen ikinä nähnyt. Niin huono elokuva, jonka loputtua toivoisi, että ei olisi koskaan tuhlannutkaan aikaansa sen katsomiseen. Tämä tehtävä on osoittautunutkin näköjään kaikkein vaikeimmaksi haasteeksi tähän mennessä. Olen aina tiedostanut itsessäni elokuvien katselijana sen, että mun on todella vaikea oikeasti inhota jotain elokuvaa. Kaikki elokuvat jotka olen katsonut ovat aina olleet vähintäänkin ihan ok. Tai sitten pääni sisäinen aikakone on todellakin toiminut ja pyyhkinyt niihin todella huonoihin leffoihin kulutetun ajan muististani aivan kuin niitä ei olisi koskaan tullut katsottuakaan! Löydän myös aina niistä huonoistakin leffoista edes jotain positiivista; leffassa soinut musiikki, yksi hyvä näyttelijä, hieno puvustus ja niin edelleen. Mutta riittääkö se yksi positiivinen asia sitten kuitenkaan pelastamaan leffan katseluun kulutettua aikaa?

Muistan hämärästi, että olen aina ennen vastannut tähän kysymykseen kahdella elokuvalla., joista toista en kuitenkaan enää muista. Toinen niistä on ELEKTRA, joka on myös pyörinyt päässäni siitä asti kun luin tämän viikon haasteen. Siitä on jo monta vuotta kun tuon Jennifer Garnerin tähdittämän leffan katsoin enkä oikeastaan muista siitä paljoakaan - paitsi etten tykännyt siitä yhtään. Ensinnäkin, en voi sietää Garneria ja leffa oli muutenkin todella pökkelö. Yöh. Ainoa hyvä asia (tässä taas näemme että löydän jotain hyvää myös tästä inhoamastani elokuvasta!) oli Natassia Malthen näyttelemä Typhoid, joka imee elinvoimaa koskettamalla mitä tahansa elävää. Kohtaus, jossa Typhoid kävelee metsässä ja kasvit lakastuu hänen kosketuksestaan on aika cool :D Tässä tapauksessa tämä yksi hyvä asia ei kuitenkaan riitä pelastamaan tätä leffaa eikä mulla ole mitään mielenkiintoa katsoa tätä leffaa ikinä uudestaan.


Tähän samaan syssyyn voisin kyllä mainita juuri katsomani BURLESKI -leffan. Voi elämä miten turha tekele! En edes odottanut elokuvalta mitään kun aloitin sitä katsomaan ja se ei siltikään onnistunut nousemaan yhtään plussan puolelle. Uskomattoman kliseinen pätkä, jonka tarkoituksena on vissiin ollut vain toimia Cherin ja Christina Aguileran uran jonkinlaisena pönkityksenä. Ihan oikeasti, leffa käytti kaikki tunnetut kliseet, Alice in Wonderland viittauksia myöten ("So, is Ali short for something?" "Oh yeah, it's short for Alice." "Alice, hm? Well, welcome to Wonderland." Lemme hear ya say HUOH.). Tätäkään elokuvaa ei parit ihan hienot tanssikohtaukset pelastaneet kun kaikki vaan ärsytti. Leffan loputtua ajattelin tasan kahta asiaa: onneksi se loppui ja hitto, olisin voinut katsoa jonkun paljon paremman elokuvan tämän sijasta.


Kuvat: Google

Translation:
This week the Movie Monday blog challange was to name the movie that you dislike the most. The movie that you wish you hadn't spent your life's valuable hours to watch. I found this task to be incredibly difficult, even though from the minute I read the assignment I thought about the movie ELEKTRA. The task was difficult because I usually tend to like every movie I watch -at least a little bit. Even in Elektra I can find one thing I liked and that was Natassia Malthe's Typhoid character. Another movie that I watched just resently was BURLESQUE and good god what a waste of time that was! The movie is build on clichés, even down to the Alice in Wonderland references. I really wish I had watched some other movie instead of that one...

6 kommenttia:

 1. Minulle Elektra oli erittäin rakas hahmo nuoruuteni Marvel-faniajoilta ja olin äärimmäisen pettynyt tuohon elokuvaversioon. Koko elokuvassa oli vaan pelkkiä tyhmiä efektejä, jotka eivät vieneet tarinaa eteenpäin. Voih, yhden kerran olen pystynyt sen katsomaan :(

  Burleski muuten odottaa minulle tuossa hyllyssä katselua. Mitenkähän käy...

  VastaaPoista
 2. Odotinkin, että joku ottaa Burlesquen esille tässä yhteydessä. Katsoin sen noin viikko sitten ja harkitsin sitä myös omaksi valinnaksi elämän menetetyiksi tunneiksi. Aguilera tekee epäuskottavimman roolisuorituksen ikinä nöyränä maalaistyttönä ja Cher ei paljoa parempaan pysty. Hyvin tekotaiteellinen elokuva.

  VastaaPoista
 3. Elektraa en ole nähnyt, mutta olen kuullut haukuttavan. Burleski oli munkin mielestä tosi surkea.

  VastaaPoista
 4. Mä alotin tota Burleskia kattomaan, jaksoin sen Äxtinan ekan laulun puoleenväliin ja sit luovutin :D

  VastaaPoista
 5. Päivi: Mä olen yleensä aina tykännyt Marvelin leffaversioista, mutta toi Elektra oli kyllä niin pohjanoteeraus mun mielestä että olisi voinut jättää tekemättä koko pätkän.

  S: Eniten muakin Burleskissa häiritsi ja ärsytti Aguileran epäuskottavuus ja tarinan ennustettavuus, joka mun silmissä teki koko leffasta todella epäuskottavan. Pystyin sanomaan aina etukäteen mitä kohta tulisi tapahtumaan ja kappas, niinhän siinä sitten tapahtuikin!

  tiinanen: Nämä kaksi leffaa taitaa tosiaan olla aika haukuttuja yleisestikin.

  Lissu: No kun mä en vaan voi jättää jonkun leffan katselua kesken jos kerta oon sitä varta vasten alkanut kattomaan. Oli se sitten kuinka huono tahansa. Masokisti mikä masokisti :D

  VastaaPoista
 6. Jenniferi on mun idoli anyway, ihan sama kuinka huono näyttelijä se on tai leffa surkea!

  VastaaPoista