lauantai 10. joulukuuta 2011

Falling Angels

YLE Teemalta loppui juuri Scott Smithin ohjaama FALLING ANGELS (Langenneet enkelit). Onneksi satuin tutkimaan aiemmin päivällä illan ohjelma tarjontaa, sillä muuten olisi varmasti mennyt ohi tällainen mielenkiintoinen draama. Kiinnostuin elokuvan kuvauksen jälkeen eniten siitä, että elokuvassa yhtä päärooleista näyttelee yksi suosikkinäyttelijättäristäni, Katharine Isabelle. Harmittaa että tämä kanadalainen näyttelijätär ei ole oikein noussut suuren yleisön suosioon tai tietoisuuteen, ja elokuvaroolitkin ovat olleet vähäisiä. Ansiolistan täyttää enimmäkseen lukuisat televisiosarja piipahdukset. Katharine on varmaan tunnetuin GINGER SNAPS -trilogiasta, jonka kyllä suosittelen tsekkaamaan!

Falling Angels sijoittuu 1960-luvun loppuun ja kertoo jokseenkin häiriintyneestä perheestä ja sen kolmesta tyttärestä, jotka kukin tahollaan kamppailevat aikuistumisen kanssa. Elämä ei ole ollut helppoa tyranni-isän (ihana Callum Keith Rennie) ja menneisyyden piinaaman, alkoholisoituneen äidin (Miranda Richardson) hoivissa, ja etenkin Loulla (Katharine Isabelle) on hankalaa antaa anteeksi lapsena kokemiaan vääryyksiä. Siskoksista vanhin, Norma (Monté Gagné) tuntee olevansa vastuussa koko perheestä ja samalla hän pitää kiinni perheen vaietusta salaisuudesta, jota kolmas sisar Sandy (Kristin Adams) ei edes tiedä. Sandy tuntuu elävän irrallisempaa elämää ahdistavasta perheestään ja tapailee vanhempaa miestä, jonka uskoo tarjoavan hänelle paremman elämän. Elokuva on koskettava draama perheen vaikeuksista ja lopulta niiden ylittämisestä ja perheen yhteen palaamisesta.
Elokuva muistutti mielestäni hieman Sofia Coppolan VIRGIN SUICIDESia ja Sam Mendesin AMERICAN BEAUTYa. Tunnelma on viipyilevä ja unenomainen, ja jokainen perheenjäsen sisimmässään toivoo, että pääsisi jonnekin kauas pois. Elokuva oli todella vangitseva ja koskettava, ja pidin siitä paljon. Onneksi en missannut tätä! Suosittelen lämpimästi.

1 kommentti: