torstai 19. toukokuuta 2011

Vampires are out for blood!

Rakastan vampyyreja. Vampyyrileffoja, vampyyrisarjoja, vampyyrikirjallisuutta. Tänä kesänä vampyyreista saadaankin nauttia oikein olan takaa, kun elokuvateattereissakin pyörii kesän aikana ainakin neljä vampyyrileffaa. Jo aikaisemmissa trailerikatsauksissa olenkin maininnut Stake Land ja Priest -leffat, jotka on aivan pakko nähdä. Tänään trailereita taas tutkaillessani huomasin myös kaksi muuta aiheeseen liittyvää tulossa olevaa pätkää.FRIGHT NIGHT on kuin vuoden 2007 Disturbia ja Lakeview Terrace (2008) sekotettuna vampyyreihin. Anton Yelchin näyttelee Charley Brewsteriä, teiniä jolla pyyhkii hyvin. Kunnes naapuriin muuttaa hieman omituinen Jerry (Colin Farrell). Samoihin aikoihin ihmisiä on kadonnut mysteerisesti ja seurailtuaan varovaisesti Jerryn puuhia Charley saa tietää, että Jerry ei olekaan ihan normaali mies. Hän on nimittäin vampyyri! Nyt onkin Charleyn tehtävä suojella naapurustoa seuraavaa ateriaansa kyttäävältä verenimijältä. Fright Night on uudelleenfilmatisointi samannimisestä, vuonna 1985 ilmestyneestä elokuvasta.


WE ARE THE NIGHT leffassa seurataan naisvampyyrien joukkoa, jotka nauttivat kuolemattomuuden tuomista mahdollisuuksista täysin siemauksin. He voivat tehdä mitä haluavat, saada kenet haluavat ja tappaa kenet haluavat. Uusin jäsen joukossa aiheuttaa kuitenkin harmia, sillä tyttö ei ole valmis hyväksymään uutta itseään yhtä avoimesti kuin muut. Odotan tätä leffaa melkoisella mielenkiinnolla, sillä itse pidän usein sellaisista vampyyrileffoista joissa tarkastellaan juuri tuollaista kuolemattomuuden tuomaa "hällä väliä, voin tehdä mitä huvittaa" -asennetta. Tuntuu vain nykyään että kaikissa leffoissa ym. kuvataan joko itsesäälissä ja -inhossa rypeviä wannabe-human-again-vampyyreja tai näkökulma on ihmisissä jotka haluavat päästä eroon vampyyreista (eipä sillä, tykkään mä noistakin tyyleistä, mutta olisi kiva nähdä nyt vähän erilaistakin näkökulmaa).

Tämän hetken koukuttavin ja lempparein tv-sarjani THE VAMPIRE DIARIES jäi juuri tauolle (yhyyyyy!!!) kutkuttavan jännittävän toisen tuotantokauden jälkeen. Uusia jaksoja pääsee jännittämään vasta ensi syyskuussa (yhyyyyyy vol2!!!!), mutta onneksi telkun puolella on myös lohdutusta luvassa kun TRUE BLOOD jatkuu neljännen kauden jaksoilla (jenkeissä, Suomeen noita jaksoja saa taas varmaan odottaa ties kuinka kauan, mutta sehän ei minua estä ;) ). Kaikki ovat varmaan jo tämän promovideon nähneet mutta ah, katsokaa ja ihastelkaa erityisesti tietysti Ericiä ♥ (Uuhlaa, Eric ja Sookie, could it be?? Toisaalta ei tuo ihmissusijäbäkään, mikä lie Alcide tmv, ole pahaa katsottavaa...)


Jotain vampyyrikirjallisuuttakin olisi kiva kesällä lukaista, The Vampire Diaries kirjat (no neljä ekaa) olen lukenut ja täytyy sanoa että sitten taas nuo Charlaine Harrisin kirjat eivät onnistuneet koukuttamaan...Mieluummin siis katselen niitä sitten tv-sarjamuodossa. Anne Ricen Vampire Lestat on kyllä vielä hyllyssä odottamassa lukemista, mutta ei sattuisi kellään olemaan jotain lukuvinkkejä? :)

Translation:
I really do love vampires and this summer I'm being treated with at least four vampire movies: Stake Land, The Priest, Fright Night and We Are the Night. Then of course True Blood is back with its fourth season! I would also love to read some vampire literature during summer, anyone have any suggestions? I've already read The Vampire Diaries books and didn't really like Charlaine Harris (sorry peeps!). I've also read Anne Rice, except for Vampire Lestat which is still waiting on the shelf for me to pick it up...

♫: Lady Gaga - Judas

3 kommenttia:

 1. Ihanaa, vamppiksia <3 Mullakaan Charlaine Harris ei iskenyt True Bloodin lailla, ja sitten Vampire Diariesin kanssa on toisinpäin.. Sarja on hivenen liian naiivi, mut kun siellä on Damon niin jaksaa seurata loistavasti :D Kirjatkin on toki yksinkertaisia mutta ihan viihdyttäviä.

  Mä luin joku aika sitte sellasen kuin Sex, Lies & Vampires. Kuulostaa järkyltä, mutta se oli yllättävän hyvä! :D Tykkäsin kirjoitustyylistä paljon. Kirjoittaja on Katie MacAlister, nappasin jostain kolme pokkaria kympillä -tarjouksesta viime kesänä.

  VastaaPoista
 2. Tuo We are the night vaikutti ihan mukiinmenevältä. Plus, trailerissa oli aivan upeaa musaa (IAMX ja VAST <3).

  VastaaPoista
 3. bubble: Mäkin olen itseasiassa muuten lukenut tuon Sex, Lies & Vampires -kirjan. Nimi on tosiaan aika hirvee, mutta kirjahan oli yllättävän viihdyttävä ja hauskasti kirjoitettu :)

  ravenwaves: Itsekin fiilistelin noita musiikkeja, täytyy toivoa että itse leffassakin soisi yhtä hyvät!

  VastaaPoista