tiistai 31. toukokuuta 2011

Rabbit Hole

RABBIT HOLE perustuu David Lindsay-Abairen samannimiseen näytelmään. Se kertoo Beccasta (Nicole Kidman) ja Howiesta (Aaron Eckhart), jotka ovat menettäneet 4-vuotiaan poikansa  Dannyn auto-onnettomuudessa. Elokuva on tarina selviytymisestä menetyksen jälkeen, erilaisista ja osittain raastavistakin tavoista käsitellä tapahtunutta. Kotiäiti Becca joutuu poikansa menetyksen jälkeen määrittelemään elämänsä uudestaan ja eräänä päivänä autolla ajellessaan päätyy seuraamaan koulubussia, jonka kyydissä on teini-ikäinen sarjakuvapiirtäjä Jason (Miles Teller), joka ajoi Dannyn päälle. Becca kehittää mielenkiintoisen ja hieman omituisen suhteen Jasoniin ja lopulta löytää itselleen sopivan lohdun. Howie taas etsii lohdutusta ryhmäterapiasta ja tutustuu siellä Gabyyn (Sandra Oh), joka tarjoaa Howiella jotain mitä hän ei omalta vaimoltaan saa. Sekä Howie että Becca käsittelevät poikansa menetystä eri tavoin ja se uhkaa heidän keskinäistä suhdettaan, kunnes he monien mutkien kautta löytävät jonkinlaisen yhteisen polun. Pienet askeleet, kuten tuttavan lapselle synttärilahjan ostaminen, sen paketoiminen ja antaminen, vievät pariskunnan kohti maanpintaa ja normaalia elämää.

Pidin elokuvasta paljon, se kuvasi uskottavasti niin vanhempien kuin lähipiirinkin tuntemuksia ja tapoja selvitä surusta. Elokuvaan oli tuotu mukaan juuri niitä pienen pieniä asioita, jotka varmasti lapsensa menettäneille vanhemmille tuntuvat ylitsepääsemättömiltä: lapsi, joka kinuaa karkkia kaupassa ja äiti joka kieltää jyrkästi saa Beccan menettämään kontrollin. Tai puhelimeen tallennettu video, joka vahingossa poistetaan saa aikaan riidan jossa puidaan sitä, kenen syytä kaikki oli.


Nicole Kidman sai roolistaan parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuuden sekä Golden Globe-ehdokkuuden.

Kuvat: allmoviephoto.com

Translation:
Rabbit Hole is based on a play by David Lindsay-Abairen and it tells the story of Becca (Nicole Kidman) and Howie (Aaron Eckhart) who have resently lost their son Danny. The movie follows the couple as they try to find some comfort and deal with what's happened. Their different ways of mourning threaten to drive the two apart and especially Becca is in danger of driving everyone close to her away. She, however, develops an interesting relationship with the teenage boy who drove the car that hit Danny. Rabbit Hole is a very good movie and I recommend it completely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti