keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Hey there little red ridin' hood, you sure are lookin' good

Seuraa viikon ilmainen leffavinkki, ja samalla ehkä pieni guilty pleasure tunnustus. Torstaisin Nelonen näyttää toimintaleffoja ja tällä viikolla vuorossa on Bruce Willisin ja Sarah Jessica Parkerin tähdittämä STRIKING DISTANCE eli suomeksi erittäin tönkösti "käännetty" JOKIKYTTÄ


Willis on Tom Hardy, murharyhmän etsivä joka syytettyään toista poliisia murhasta joutuu alennetuksi jokikytäksi.  Ja aivan kuin alennetuksi tulemisen nöyryytys ei olisi tarpeeksi, Hardyn uusi työpari on nainen. Jo Christman (Parker) on koko uransa ajan joutunut taistelemaan ansaitakseen kunnioitusta miesvaltaisessa ammatissa ja ottaa pienimmätkin työtehtävät hyvin tosissaan. Kaksi vuotta alennetuksi tulemisensa jälkeen Hardy saa vastaansa sarjamurhaajan, jonka hän uskoo olevan sama joka tappoi Hardyn poliisi-isän. Hänen epäilyksensä vain vahvistuvat kun murhaajan uhrit ovat kaikki Hardylle tuttuja naisia. Niinpä Hardy päättää aloittaa omat, jokseenkin laittomat tutkimukset napatakseen murhaajan - joka saattaa olla lähempänä kuin Hardy osasi ajatellakaan.


Olen valehtelematta nähnyt Jokikytän kymmeniä kertoja, se oli yksi suosikkielokuvistani kun olin hyvin nuori. Leffa on vuodelta 1993 ja meiltä löytyi kotoa vhs, jota katselin todella usein kun olin yksin kotona - alle 10-vuotiaana :D Laitoin sen lähes tulkoon aina pyörimään ollessani yksin kotona koulun jälkeen enkä kyllä muista pelänneeni vaikka kyseessä on kuitenkin toimintatrilleri. Katsoin tätä myös iskäni kanssa ja pidimme (pidämme edelleen!) molemmat varsinkin leffassa soineesta Sam the Sham and the Pharaosin Little Red Ridin' Hood -biisistä. Vaikka olen siis leffan nähnyt monia monia kertoja ja muistankin sen aika hyvin (viime katselukerrasta on kyllä jo hetki), jaksan katsoa sen aina uudestaan. Eikä leffa sinänsä mikään maailman paras ole, yhtä hyviä ja varmasti paljon parempiakin trillereitä on tehty, eikä se oikeastaan tarjoile mitään uutta, mutta jokin siinä vain viehättää. Ehkä oma tykkäilyni liittyy suurimmaksi osaksi sitten siihen, että leffa oli varmasti ensimmäinen genrensä edustaja jonka koskaan näin ja ehkä 8-10 vuotiasta minääni on helppo miellyttää. Takuuvarma guilty pleasure anyway :)


Tajusin juuri, että tykkään oikeastaan todella paljon Bruce Willisistä :D Mieleeni ei tule äkkiseltään yhtään Willisin elokuvaa, josta en olisi edes jollain asteella tykännyt. Toki mies tekee jokseenkin hmm, yksipuolisia elokuvia, mutta herra sopii vain niin pirun hyvin toimintasankareiden rooleihin. Joten jos siellä ruudun toisella puolella on muita Bruce Willis tykkääjiä, tai jos tykkäät murhamysteereistä ja toiminnasta, kannattaa tsekata Jokikyttä huomenna torstaina Neloselta klo 22! ;)

Translation:
Ony of my sort of "guilty pleasure" films is Striking Distance. The film stars Bruce Willis as ex-homicide detective Tom Hardy who has been demoted to river police due to his allegations against another cop. Then bodies start to pile up, women familiar to Hardy, and he is convinced that the person committing these murders is the same one who murdered his father. So he begins his own, illegal, investigations with his new partner played by Sarah Jessica Parker in order to find the killer - who might be closer than he thinks. I first saw this movie when I was something like 8-10 years old, I used to watch it on VHS when I was home alone after school :D For some reason I really really liked it, and I still do!

5 kommenttia:

 1. Tänks, laitetaanpa nauhalle! Willis on mustakin huippu, eritoten tykkään Jackal-leffasta :) Vaikka sitten herran uusimpia en oo nähnyt kyllä.

  VastaaPoista
 2. jokikyttä. : D ei luoja miten kamala, nolo ja törppö käännös.

  VastaaPoista
 3. bubble: Just tänään kattelin töissä sitä Willisin suht uutta RED -leffaa että pitäisi joskus kyllä vuokrata kun en sitä ole nähnyt. Vaikutti aika hauskalta toimintapätkältä :D

  Heta: Jep, sanopa muuta! Mutta ei pidä antaa tökerön suomennoksen haitata, leffa on oikeesti ihan kiva! :)

  VastaaPoista
 4. Heii! Kiva blogi sulla ja näyttäis olevan aikalailla samoilla linjoilla leffamaku kuin itellänikin! Buffyt, Pirates of the caribbeanit jne :) Löysinkin tuolta, kun selailin vanhoja postauksia, monta monta mielenkiintoista leffaa, joiden nimet otin ylös pakko katsoa -listalle. :) Eli kiitos suosituksista! (muutamat muuten noista vanhempien postauksien kuvista ei enää näy, jos et ole huomannut)

  Kantsii muuten kattoa tuo RED, se oli ihan hauska!

  VastaaPoista
 5. Anski: Kiitoksia! Mukavaa jos jotain vinkkiä sait katsottavista leffoista :) Ja kiitos myös tuosta ilmoituksesta, kävinkin nyt läpi noita vanhoja postauksia ja korjailin missä ei jotkut kuvat näkyneet :) Toivottavasti nyt sitten toimivat!

  Pitää kyllä nyt asap napata vaikka töistä tuo RED.

  VastaaPoista