tiistai 18. tammikuuta 2011

Must-see movies part 1

Pieni katsaus tuleviin leffoihin jotka haluan nähdä, syystä taikka toisesta :D Jaoin nämä nyt kahdeksi postaukseksi ettei tule liikaa kerralla, eli part 2 luvassa myöhemmin!Priest on western -vaikutteinen trilleri joka sijoittuu jonnekin maailmanlopun jälkeiseen kaaokseen, maailmaan jossa on vuosisatojen ajan vallinnut sota ihmisten ja vampyyrien välillä. Tarina kertoo Paul Bettanyn näyttelemästä soturipapista, joka rikkoo pyhät valansa pelastaakseen veljentyttärensä, joka on joutunut murhanhimoisen vampyyrijoukon kidnappaamaksi. Tehtävään häntä lähtee auttamaan veljentyttären poikaystävä (Cam Gigandet) sekä entinen soturipapitar (Maggie Q), jolla on yliluonnollisia taistelukykyjä. Juoni ja elokuvan maailma kuulostavat kirjoitettuna suoraansanottuna täysin pöhköltä ja naurettavalta, (plus, taas yksi vampyyriaiheinen elokuva) mutta jostain syystä katsottuani trailerin huomasin ajattelevani että "voisihan tuon katsoa". Mitään maatajärisyttävää tuskin kannattaa tältä elokuvalta odottaa, mutta suurelta valkokankaalta katsottuna kunnon toimintapläjäys saattaa riittää viihdyttävään katselukokemukseen. Vaikuttaisi myös siltä että vampyyrien romanttisesta kuvaamisesta on yritetty päästä eroon, trailerin perusteella tämän leffan vampyyrit eivät todellakaan ole yhtä ihania kuin Vampire Diariesin Salvatoren veljekset.


How I Met Your Motherista tuttu Josh Radnor on käsikirjoittanut ja ohjannut myöskin itse tähdittämänsä kevyen komedian Happythankyoumoreplease. Radnorin lisäksi rooleissa nähdään mm. Malin Akerman ja Kate Mara. Elokuva kertoo enemmän tai vähemmän tavallisista ihmisistä ja käsittelee tavanomaisia aiheita kuten rakkautta ja pyrkimystä onnellisuuteen. Tämä vaikuttaa juuri sellaiselta elokuvalta jota on ihana katsoa silloin kun haluaa käyttää mahdollisimman vähän aivokapasiteettia ja saada elokuvan päätteeksi hyvän mielen. Sunnuntaipäivän elokuva. Luultavasti odotan katsomista siihen asti että tämä tulee DVD:lle.


Ohjaaja Francis Lawrencen (I Am Legend, Constantine) visuaalisesti kaunis Water For Elephants lukeutuu myös yksiin must see -elokuviin. Elokuva on rakkaustarina, jonka näyttämönä on ihmeellistäkin ihmeellisempi sirkus. Nuori Jacob (Robert Pattinson) rakastuu viehättävään sirkustaiteilija Marlenaan (Reese Witherspoon), mutta rakkauden tiellä on monta estettä, etenkin Marlenan aviomies  August (Christoph Waltz). Odotan tältä elokuvalta kaunista tarinaa ja etenkin upeaa silmänruokaa (ei, en nyt tarkoita R.Pattinsonia) värikkään sirkusmaailman syövereissä.


Lisää näyttävää visuaalista silmänruokaa tarjoilee varmasti Brad Pittin, Sean Pennin ja Jessica Chastainin tähdittämä draama The Tree of Life. Elokuvan keskiössä on 50-lukulainen amerikkalainen perhe ja siinä seurataan perheen vanhimman pojan Jackin kasvua pettyneeksi ja  elämään eksyneeksi aikuiseksi (Penn), joka koittaa sovitella vaikeaa suhdetta isäänsä (Pitt). Tämä leffa ei varmasti ole mistään kevyimmästä päästä, sisältäen eksistentiaalista pohdiskelua ja uskon kysymyksiä, mutta on varmasti visuaalisesti kaunis ja jos jaksaa vain keskittyä, se saattaa tarjota myös hengen ravintoa.

Translation:
Here are some trailers of films I definitely want to see at some point or the other. Priest is an action movie spiced with some western feel to it, set in a post-apocalyptic world where the war between humans and vampires has been raging on for centuries. I wouldn't expect too much of this film, but from the big screen great action is always fun to watch. Happythankyoumoreplease on the other hand is a light-hearted comedy about finding love and happiness. Both Water For Elephants and The Tree of Life are visually beautiful dramas with undoubtedly touching scripts. This is only part 1, stay tuned for part 2!

♫: Pendulum - Crush

3 kommenttia:

 1. Water For Elephants on kyllä ehdoton must-see ;) Näitä muita tuskin teatteriin asti menen katsomaan, dvd'ltä sitten. Ite odotan nyt eniten The Way Backia!! Aijeeee, ei jaksaisi odottaa! Samoin se Black Swan tietysti, oon oottanut sitä jo puoli vuotta joten alan vähitellen tottua siihen, että sitä ei vielä pääse näkemään..

  p.s. Edellinenkin postaus on kiva, random asiat kuvilla on just jees!

  VastaaPoista
 2. :'DD Tottakai Stephen Moyer on vampyyrileffas.

  VastaaPoista
 3. @bubble: The Way Back ei nyt soita mitään kelloja, pitääkin tsekata tuo. Ja tosiaan tuntuu että Black Swania on saanut odottaa pienen ikuisuuden, sais tulla jo! :D Random kuvapostauksia on varmasti luvassa myös lisää, oon vähän innostunut nyt räpsimään pitkän tauon jälkeen :)

  @Rosi: Joo kieltämättä vähän hihitytti :P

  VastaaPoista