torstai 13. tammikuuta 2011

Shine A Light

Varoitus!
Seuraava teksti sisältää hehkutusta.

Hävettää myöntää miten kauan tähänkin meni, mutta katsoin vihdoin ja viimein Martin Scorsesen ohjaaman Shine A Light konserttielokuvan rakkausyhtye Rolling Stonesista. Rolling Stonesista olen jo aiemmin blogin melko alkuvaiheissa kirjoitellut (se se vasta ihkutusteksti onkin :D) ja on kai sanomattakin selvää että Rollarit on ehdottomia lempibändejäni. Arvostan yhtyettä suuresti ja Shine A Lightin myötä arvostukseni vain kasvoi, mikäli se on edes mahdollista (näköjään on).


Konsertti on taltioitu New Yorkin legendaarisessa Beacon Theatressa vuonna 2006. Konsertin lisäksi tämä lähes kaksituntinen elokuva sisältää välissä arkistojen kätköistä kaivettuja haastattelunpätkiä, osa aivan Rollareiden alkuajoilta. Lavalla nähdään myös vierailevia tähtiä kun Christina Aguilera, Buddy Guy sekä Jack White osallistuvat muutamaan kappaleeseen. On uskomatonta minkälaisella energialla Rolling Stones esiintyy, ottaen huomioon että ikää alkaa jokaisella jäsenellä olla siellä 60 vuoden paikkeilla. Jaggerin duracell-pupumainen energia hänen hyppiessään, pomppiessaan, juostessaan ja hetkutellessaan on uskomatonta. Kaiken lisäksi hän saa sen näyttämään niin vaivattomalta, hyvä että edes hikeä pukkaa pintaan!
Upeinta tässä konserttitaltioinnissa oli nähdä kuinka yhtyeen jäsenet vilpittömästi nauttivat työstään. Itseänikin alkoi hymyilyttää kun kamera kuvasi kitaristi Keith Richardsia silmät ummessa ja autuas, nautiskeleva ja puhtaasti onnellinen hymy kasvoillaan soittamassa soitintaan. Mikään ei ole upeampaa kuin nähdä kuinka paljon muusikot todella nauttivat soittamisesta, ja etenkin yhtyeen kuten Rolling Stonesin tapauksessa kun uraa on takana useampi vuosikymmen.
Yllätyin kuinka hyvin Shine A Light onnistui taltioimaan yhtyeen energian. Uskon tosin että isolta screeniltä kunnon äänentoistolaitteiden kera konsertti välittyisi paremmin, mutta valitettavasti minun oli tyydyttävä ihan vain omaan telkkariin :) Parasta antia olivat ehdottomasti Richardsin laulama You Got The Silver, Sympathy for the Devil ja Brown Sugar ♥ Shine A Light sai minut toivomaan entistä enemmän että pääsisin vielä joskus todistamaan Rolling Stonesin energiaa ja puhdasta mahtavuutta livenä.

"I don't think on stage. I feel.
I don't count, I don't think, I don't...
You can't.
Once you get up there it's just who you are.
You're not thinking."
- Keith Richards
Translation:
Finally saw the Rolling Stones concert film by Martin Scorsese: Shine A Light. Best bits were seeing how sincerely Keith Richards loved playing, the amazing energy the band had on stage and the performances of You Got The Silver, Sympathy For The Devil and Brown Sugar ♥

♫: The Rolling Stones - Jumpin' Jack Flash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti