keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Wild horses couldn't drag me away...

Nyt tulee tämmöinen musafiilistely postaus, ja tarkemmin vielä sanottuna, The Rolling Stones fiilistely-ihkutus-postaus! Mä en pysty jotenkin käsittämään kuinka joku ei voisi digata Rollareista, tämmöinen ei vain mahdu mun tajuntaan. Aina jaksan ihmetellä sitäkin kuinka mun omat vanhemmat ei oo koskaan kuulemma oikein lämmenneet Rollareille, vaikka he ovat juuri sitä ikäluokkaa joiden luulisi diggailevan ja joiden nuoruusmuistot nousisivat jotenkin pinnalle Rollareita kuunnellessa. Mutta niin ne vaan väittävät että ei oo Rollarit koskaan iskenyt. Höh. Musta taas tuntuu että itse olen sitten jotenkin "liian nuori" diggailemaan Rollareita, tai siis tämmöinen tunne tulee aina välillä varsinkin kun en kovin montaa ikäistäni ole tavannut jotka myös Rollareista olisivat näinkin fiiliksissä kuin minä olen.

Aloin tässä nyt juuri miettimään, että millos minä olenkaan ensimmäisen kerran Rollareita kuullut...Tarkkaan en edes pysty muistamaan, mutta ensimmäisenä tuli mieleen tuo Wild Horses -biisi, jonka itseasiassa ensimmäistä kertaa taisin kuulla jonkun naisartistin esittämänä (ei kyllä ollut Sheryl Crow) ja se soi jossain Buffy, Vampyyrintappaja -jaksossa! :D Täytyy muuten sanoa, että Wild Horses on aivan mahtava biisi kenen tahansa esittämänä, tai ainakin kaikki cover versiot jotka olen siitäkin kuullut ovat kaikki olleet varsin mallikkaita. Joskin tietysti Mick vetää varmasti parhaiten. Anyway, seuraavaksi tulee kyllä mieleen yksi lempibiiseistä eli Sympathy For The Devil jonka taisin myös kuulla ensimmäistä kertaa Interview With The Vampire -leffassa monen monta vuotta sitten (yksi lempparileffoista muuten!). Myös mahtava Time Is On My Side on tuttu Fallen -nimisestä leffasta (myöskin hyvä leffa!). Yksi lempparibiiseistä on myös Anybody Seen My Baby, joka on mun mielestä vähän erilaista Rolling Stonesia. Biisin videossa muuten keikistelee ihana Angelina Jolie!Mä diggailen Rollareista kyllä aivan eri tavalla kuin esimerkiksi Maj Karmasta. Rollareilla on ne tietyt ihan tykkibiisit joista diggailen hulluna, mutta suurin osa niitten musasta on semmoista mukavan letkeetä jota on todella kiva kuunnella sen suurempia miettimättä tai niistä edes ajattelematta. Se on semmoista chillailumusiikkia ja itseasiassa tosi usein kuuntelenkin tässä koneella ollessani Spotifysta Rollareita silleen et pistän vaan listan alusta soimaan ja annan mennä järjestyksessä siinä tavallaan "taustamusana". Rollareitten musa on myös semmosta hyvää illanistujaismusiikkia. Siellä on ne pari biisiä jotka varmasti kaikki tuntee, mutta muuten se on semmoista hyvän tunnelman fiilistelyämusiikkia joka ei kuitenkaan liikaa häiritse keskustelua. Kun sitten vertaa taas meikäläisen kunnon Maj Karma -fanitukseen, kun niitten biisejä kuunnellassa mä elän niitä biisejä ja silloin harvoin muunlainen kommunikointi on edes mahdollista :D

Rollareita ei voi muuta kuin ihailla. Sitä kuinka ne on jaksanut tota touhua yli 40 vuotta ja vielä päälle kuuskymppisinäkin jaksavat painaa isoja stadionkiertueita. Ja tietysti sitä, kuinka he ovat päässeet yli niin päihde- kuin ihmissuhdeongelmistaan bändin sisällä aina eteenpäin. Täytyy tottakai myös ihailla heidän taitoja musiikillisesti että markkinointimielessä, ovat kuitenkin onnistuneet luomaan mielettömän imperiumin nimensä ympärille! Luinpa muuten juuri loppuun tuon The Rolling Stones Omin Sanoin -kirjan ja oli kyllä mielenkiintoinen! Kirjassahan siis bändin jäsenet kertovat itse oman näkemyksensä historiastaan ja täten onkin välillä hieman sekavaa luettavaa, mutta hyvin mielenkiintoinen. Suosittelen kaikille Rollareista kiinnostuneille.


Kuva: Googlen kuvahaku

Sitten ihan ykkösenä tän hetken hankintalistalla on Martin Scorsesen ohjaama Shine A Light konserttielokuva. Harmittaa aivan vietävästi kun en jo aikaisemmin sitä ostanut kun törmäsin siihen leffaan kaikkialla alekoreissakin, ja nyt sitten en sitä meinaa löytää mistään! Tää on selkeesti joku karma tai jotain...No, kyllä mä sen vielä jostain kaivan. Voishan sen tietty vuokratakin mutta kun haluan omaksi =/

Sit ihan vaan pari ihkutusta: Mick Jagger ja Keith Richards on NAMUJA <3 <3 <3 Niissä on mielettömästi karismaa ja uaah, aivan valloittavia ja hyvännäkösiä (vaikka ovatkin kuuskymppisiä!).

Lopuksi voisin ihan vain listata mun mielestä parhaimpia Rolling Stones -biisejä, sitten jos ketään kiinnostaa niin niitähän voi tsekkailla taas tuolta Spotifysta ;) Ja osa varmaan löytyy myös Youtubettimesta. Nämä ei nyt ole missään paremmuusjärjestyksessä sitten, ihan vain miten tulee mieleen.

Out of Time, Sympathy for the Devil, Time Is On My Side, She's a Rainbow, Paint It Black, Under My Thumb, Anybody Seen My Baby?, Play With Fire, Wild Horses, Not Fade Away, You Can't Always Get What You Want, (I Can't Get No) Satisfaction, As Tears Go By, Jumpin' Jack Flash, Have You Seen Your Mother Baby Standing In The Shadows?, Lets Spend The Night Together, Walking The Dog, Ruby Tuesday, Heart Of Stone, Gimme Shelter, Angie, Mother's Little Helper, Tell Me, Miss You

Siinä siis mun mielestä ihan parhaimmat Rolling Stones kipaleet. Muutkin ovat hyviä, mutta noi iskee tykimmin. Voisin oikeestaan laittaa noi kaikki yhdeksi soittolistaksi tonne Spotifyhyn ja sit linkittää sen soittolistan tänne niin jos jotain kiinnostaa niin pääsee suoraan täältä sit oikeeseen paikkaan kuuntelee. Tosin tarttee olla toi Spotify sitten koneella.

The Rolling Stones Parhaat allekirjoittaneen mukaan. Eli klikkailetta vain tuota linkkiä ja se vie ensin Spotifyn sivuille josta kyllä ohjaudutaan sitten itse ohjelmaan. Fiilistelkää ja nauttikaa! Tänne saa tulla laittaa kommenttia mitä tykkäätte mun listasta :)

Nyt meen syömään viimeisiä joulutorttuja!
♫: The Rolling Stones - Out Of Time

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti