tiistai 12. tammikuuta 2010

A Story Of Boy Meets Girl

Olenkin täällä blogin(kin) puolella jo hehkuttanut (500) Days Of Summer -elokuvaa sekä elokuvan vaikuttavaa soundtrackia. Soundtrackiahan voi kuunnella Spotifysta, ja sieltä itsekin sitä ahkerasti soitin, kunnes kävi niinkin ihanasti, että sain soundtrackin aitona cd-levynä joululahjaksi! Kiitos äiti <3 Ajattelinkin nyt sitten tehdä tämmöisen katsauksen soundtrackin biiseihin.


Soundtrackin biisilista näyttää tältä:

01. Mychael Danna and Rob Simonsen A Story Of Boy Meets Girl
02. Regina Spektor Us
03. The Smiths There Is A Light That Never Goes Out
04. Black Lips Bad Kids
05. The Smiths Please, Please, Please, Let Me Get What I Want
06. Doves There Goes The Fear
07. Hall & Oates You Make My Dreams
08. The Temper Trap Sweet Disposition
09. Carla Bruni Quelqu'un M'a Dit
10. Feist Mushaboom
11. Regina Spektor Hero
12. Simon & Garfunkel Bookends
13. Wolfmother Vagabond
14. Mumm-Ra She's Got You High
15. Meaghan Smith Here Comes Your Man
16. She & Him Please, Please, Please, Let Me Get What I Want

Eli 16 mahtiraitaa mahtuu tolle plätylle. Levystä on olemassa toinenkin versio jolta löytyy vielä pari bonusraitaa. Jos en aivan väärin muista niin ne bonarit on biisejä, jotka esittää nuo näyttelijät itse eli Zooey Deschanel ja Joseph Gordon-Levitt tuossa elokuvassakin.

Mutta jos nyt lähdetään menemään tuossa järjestyksessä noita biisejä, niin tuo eka raita aloittaa myös koko leffan. Oikeastaanhan se ei olekaan mikään varsinainen biisi, vaan siinä kerrotaan elokuvan juoni lyhykäisesti rauhallisen ja sadunomaisen melodian siivittämänä. "This is a story of boy meets girl..." Möreä miesääni siis pohjustaa elokuvan alkua. Regina Spektorin 'Us' tulee myös elokuvassa seuraavana alkuteksteissä. Itse rakastan tätä biisiä sen lennokkuuden takia. Olen huomannut muutenkin tätä levyä kuunnellessani, että saan monista raidoista semmoisen lennokkaan, jollakin tapaa elämänmakuisen vaikutelman.

Yksi levyn ehdottomista suosikeistani on kolmas raita, The Smithsin 'There Is A Light That Never Goes Out'. Parhautta. Tässäkin biisissä tykkään todella paljon sen tietynlaisesta menevyydestä ja kontrastista sanoitusten osittaisessa synkkyydessä ja musiikin pirteydessä. Biisi jää auttamattomasti soimaan päähän ja saa hyvälle tuulelle, minkäs sille voi. Seuraava Black Lipsien 'Bad Kids' on hauska biisi. Siinä on jotain punkia meikäläisen korviin, mutta kuitenkin se koostuu aika hauskoista, olisko nuo nyt 50-lukulaisista tyyleistä ja kompeista. (Kuten ehkä muuten huomaatte, en ole oikeastaan yhtään perehtynyt musiikkityyleihin saati aikakausiin, suokaa siis anteeksi kaikki väärät viittaukset :) Meikä vain kuuntelee musaa ja diggailee, tai sitten ei.) Toinen ehdoton lemppari levyltä on toinen The Smithsin kipale 'Please, Please, Please, Let Me Get What I Want', joka vain sulattaa sydämen. Kaunista. Ja nuo lyriikat taas kolahtaa meikäläiseen kuin...kauha kattilaan!


Dovesin 'There Goes The Fear' on ihana rohkaiseva biisi! Itselle ainakin tulee biisiä kuunnellessa juuri semmoinen fiilis kuin biisissä lauletaankin; niin se pelko vain katoaa ja tuntuu että 'hei, mähän pystyn tähän!'. Pitemmittä puheitta siirryn taas yhteen levyn parhaimmista biiseistä, nimittäin 'You Make My Dreams' by Hall & Oates. Tämä biisi on vain niin ihanan piristävä ja iloinen, mukavan svengaava ja saa oikeasti tanssijalan vipattamaan. Ei tätä biisiä kuunnellessa voi mököttää mistään. Kohtaus jossa tämä biisi muuten soi leffassa on myös aikas hauska :D Juuri sellainen mitä itsekin kuvittelee tapahtuvan kun jotain ihanaa tapahtuu :D

Sitten seuraakin se levyn PARAS biisi, eli The Temper Trapin 'Sweet Disposition'. En tiedä johtuiko se pelkästään biisistä vai elokuvan ja biisin yhteisvaikutuksesta, mutta kun kuulin tämän biisin ensimmäistä kertaa leffassa minut valtasi aivan käsittämätön tunne. Minut valtasi sekä outo onnellisuuden ja helpotuksen tunne, että jonkinlainen ahdistus ja hirveä tarve itkeä! Tässä biisissä on myös mielestäni se tietynlainen lennokkuus läsnä, tulee tunne että seisoo jonkun pilvenpiirtäjän katolla kädet levällään ja voisi hypätä lentoon. <3 Tätä biisiä on tullut kuunneltua varmasti eniten koko levyltä, ja monta kertaa putkeen.

Carla Brunin 'Quelqu'un M'a Dit' on myös kaunis kappale. Rakastan kuunnella tuota ranskaa, aijai <3 Ihana rauhallinen, rauhoittava biisi. Todellakin tuo mieleen Parisiin kadut ja romantiikan ja rakkauden. Feistin 'Mushaboom' biisistä olen hieman kahden vaiheilla; pidänkö todella paljon vai onko se vain ihan OK. Pidän kyllä biisin rennosta fiiliksestä, mutta jokin selittämätön juttu siinä vähän tökkii. Ihan kelpokamaa se jokatapauksessa on. Toinen levyltä löytyvä Regina Spektorin biisi on 'Hero', josta kyllä taas diggailen todella paljon. Rakastan tuota pianoa ja laulajan ääntä. Biisi on ihanan surullinen, mutta taas kerran tuo mieleeni jollain tapaa lentämisen :/ Kertokaahan nyt ihmeessä olenko ainoa näitten lentoassosiaatioiden kanssa? :D

Simon & Garfunkelin 'Bookends' biisistä ei ole oikeastaan mitään sanottavaa. Se on lyhyt, se on ihan nätti, rauhallinen ja sopiva taustamusaksi. Wolfmotherin 'Vagabond' sai leffateatterissa ainakin kylmät väreet aikaan ja kyllä se ihan toimii kannettavaltakin tai stereoista kuunneltuna. Hyvän tuulen biisi tämäkin. Ja tokihan tästä tulee mieleen myös ne kengät...


Mumm-Ran 'She's Got You High' biisi kuuluu myös suosikkeihin. Tiedän, tää alkaa mennä aikamoiseksi toisteluksi, mutta tämäkin vain on semmoinen hyväntuulen biisi, jota kuunnellessa ei voi mököttää tai olla surullinen. Meaghan Smithin 'Here Comes Your Man' on myös kelpokuunneltavaa. Suurempaa mielipidettä ei tästä ole, muuta kuin että kyllä mä tästä diggailen. She & Him -yhtyeen versio tuosta levyltäkin löytyvästä The Smithsin 'Please, Please, Please, Let Me Get What I Want' -biisistä on varsin kiva. Tuossa She & Him -bändissähän muuten vaikuttaa tuo leffan toinen pääosanäyttelijä eli Zooey Deschanel, joka siis toimii laulajana. Ja hyvinhän hän vetää.

Kokonaisuudessaan tää soundtrack on semmoinen "hyväntuulen levy", kuten leffaakin kuvailisin "hyväntuulen leffaksi" :) Tää levy on mun mielestä myös todella indie-vaikutteinen (jos joku kysyis multa et mitä mieltäisin indie-tyyliseksi musiikiksi niin voisin helposti lykätä tän levyn kysyjän kouraan). Suosittelen erittäin lämpimästi katsomaan sekä leffan että kuuntelemaan soundtrackin. Ja kuten sanottu, tuon soundtrackin voi kuunnella Spotifysta, täältä. Levyjä saa myös tilattia Cdon.comista.

Jos vielä tähdin pitäisi antaa jokin arvosana levylle olisi se varmaankin 4/5.
****

♫: Clint Mansell - Together We Will Live Forever

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti