perjantai 22. tammikuuta 2010

In year 2009.

Mun piti tehdä semmoinen "Vuoden 2009 Kuunnelluimmat Biisit" listaus mutta eihän siitä tullut mitään, niitä kappaleita oli aivan liikaa edes listattavaksi saati muistettavaksi. Joten päätin yksinkertaisesti listata muutaman näistä biiseistä, semmoiset jotka on jäänyt jotenkin todella vahvasti mieleen tai joista löytyy jotain sanottavaa. Tän "osion" voisi nyt sitten ehkä nimetä kattavasti "Vuoden 2009 Suosikit" tai jotain muuta vastaavaa...Katotaan nyt mitä tästä tulee!

Rehellisyyden nimissä on sanottava etten muista ollenkaan mitä kuuntelin alkuvuodesta 2009. Ei siis todellakaan mitään käryä. Varmaan jotain samaa vanhaa. Vuoden 2009 kuitenkin valtasi hirmumyrskyn lailla bändi nimeltä Maj Karma. Joskushan siinä alkukeväästä taisi tulla radiosoittoon bändin silloinen uusi sinkku Salama, jota kuuntelin ja diggailin radiosta töissä ollessani. En ollut aikaisemmin Maj Karmaan tutustunut, myöhemmin kyllä huomasin että jotkin biisit kuulostivat tutuilta ja varmaan olinkin kuullut radiossa tai jossain. Bändi oli siis käytännössä katsoen minulle täysin tuntematon, vaikka onkin ollut toiminnassa jo kymmenisen vuotta! Mutta no, mulla olikin aika pitkään sellainen typerä vaihe ettei suomalaiset bändit iskenyt, varsinkaan jos ne vielä lauloivat suomeksi!

Anyway, tästäkin on tullut hieman selitettyä jo aiemmin (täällä), mutta tosiaan heti ensimmäisen Maj Karman keikkani jälkeen oli pakko hankkia kaikki bändin levyt ja pian! Olin täysin rakastunut. Lyhyesti virsi kaunis (eh?), suurin osa vuodesta 2009 meni Maj Karmaa kuunnellessa. Ihan ehdoton lempibiisini Maj Karmalta (oikeastaan Maj Karman Kauniilta Kuvilta, joka oli vielä bändin nimi silloin kun tämä biisi on tehty) on The Best Of Mozart. Biisi löytyy Ääri -levyltä, joka sattuu myöskin olemaan ehkä paras Maj Karman levy. Tämä biisi iskee rytminsä ja lyriikoidensa takia, siinä on jotain mielettömän seksikästä ja upeaa. Kuunnelkaa ja havaitkaa itse ;) Valitettavasti äänenlaatu ei tuossa videossa ole se maailman paras...
Voisin kyllä helposti listata tähän 98% Maj Karman biiseistä, mutta koitan nyt hillitä itseni että mahtuisi nyt niitä muitakin suosikkibiisejä vuodelta 2009. Maj Karman myötä tietysti tutustuin myös Herra Ylppöön & Ihmisiin, joiden biisejä olin toki kuullut radiosta useamminkin, Sata Vuotta ja Videovuokraamontyttöä nyt ainakin. Hommasin tottakai myös Sata Vuotta -levyn omakseni ja sieltä suosikeiksi nousi Tyttö Epäkunnossa sekä Mellakka. Rakastan kyllä myös levyn nimikkobiisiä aivan mielettömästi sekä lopetusraitaa nimeltä Loppu, mutta nuo kaksi ensin mainitsemaani suosikkia olivat selkeästi eniten kuunneltuja (ainakin jos katsoo iTunesin 25 soitetuinta listaa...).
Maj Karmaa, tai oikeastaan Herra Ylppöä on myös kiittäminen siitä, että tutustuin The Velvet Undergroundiin sekä Lou Reediin. Jälleen kerran tosin huomasin että olin jo aikaisemmin tietämättäni diggaillut molempia, olinhan kuullut Velvetsejä jo High Fidelity -elokuvassa ja Lou Reedinkin Perfect Day oli entuudestaan hyvinkin tuttu.
Lou Reedista taas päästään kivan aasinsillan kautta The Killersiin, bändi joka toki minulle oli entuudestaan tuttu, mutta rakastuin totaalisesti Tranquilize -biisiin, jossa myös herra Reed vaikuttaa. Tätä biisiä tuli kuunneltua todella paljon, kerrankin taisin kuunnella melkein tunnin repeatilla iPodista kaupassa ollessani...Lou Reedistä päästään vielä herran duettolevyyn John Calen kanssa, nimeltään Songs For Drella, joka kertoo tavallaan Andy Warholin elämäntarinan. Tähänkin levyyn tutustuin kiitos Herra Ylpön. Levyn viimeinen raita Hello, It's Me lukeutui myös kuunneltuimpiin biiseihin. Hyvin kaunis, tunteikas kappale.Nytpä mieleeni muuten muistuikin mitä biisejä kuuntelin alkuvuodesta 2009, joten palataanpas nyt sitten sinne! Eli kovassa huudossa oli silloin Twilight -elokuvan soundtrack, ja sieltä ainakin Paramoren I Caught Myself sekä toki Decode. Levyltä löytyy myös mahtava Blue Foundationin biisi Eyes On Fire. Kuuntelin myös paljon Musen Supermassive Black Hole -kappaletta.
Ihastuin myös radiossa soineeseen Bat For Lashesin Daniel -biisiin.Biisi, jolle lämpenin aika hitaasti, mutta joka osoittautui loppupeleissä varsin iskeväksi, oli Tegan and Saran Hell. Kun taas saman bändin Alligator -biisi iski heti.
Loppuvuodesta ilmestyi myös 30 Seconds To Marsilta uutta musiikkia Kings and Queens -biisin muodossa, johon koukutuin kyllä heti ensimmäisestä kuuntelukerrasta...Ihanan mahtipontinen jotenkin ja aiheuttaa kyllä vakavia vilunväristyksiä selässä. Pianhan tässä pääseekin keikalle hoilaamaan tuota kuoro-osuutta :DSamuli Putron Älä Huuda Mulle sai kyllä aina hymyn huulille, taisi olla jonkinlainen kesäbiisikin.Alkuvuodesta varsinkin kuuntelin vielä hyvin paljon Slipknotin Snuff -biisiä. Tämä on kyllä myös yksi kaikkien aikojen koskettavimmista biiseistä. Rakastan <3Loppuvuodesta rakastuin myös Musen Undisclosed Desires -biisiin, The Smithsin There Is A Light That Never Goes Out -biisiin sekä The Temper Trapin Sweet Disposition -kappaleeseen.

Myös Iggy Pop iski tajuntaan erityisesti biisillä Real Wild Child. Myös The Passenger on klassikkobiisi, diggailen myös hulluna Cry For Love -rallatuksesta. Ja aijai, nuori Iggy Pop oli aika hiton NAMU <3
Vuonna 2009 kuuntelin myös paljon uutta (ja toki myös vanhaa) Placeboa, Marilyn Mansonia, The Rolling Stonesia (tästä onkin tehty jo ihan oma postauksensa joten siksi ei tässä nyt nähdä Rollareita ollenkaan), ja paljon paljon muuta! Mutta nyt alkaa nälkä kurnia se verran vatsassa että on mentävä tekemään jotain syötävää. Voivoi, tässä ei nyt todellakaan ole lähellekään kaikkia mahtavia biisejä joiden tahdissa vuosi 2009 taittui mutta on tässä jo ihan OK kattaus. Kertokaahan mitä tykkäsitte, iskikö jokin biisi teihinkin tai tuliko kuunneltua samoja biisejä vuonna 2009? :)

♫: Iggy Pop - Cry For Love

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti