keskiviikko 6. tammikuuta 2010

You're running on ice, you're running on fire.

Jospa sitä nyt viimeinkin tekisi postauksen Don Johnson Big Bandin keikasta Jyväskylässä, Lutakossa 28.11.2009. Täytyy ihan ensimmäiseksi kiittää ystävääni Katria siitä, että ylipäänsä lähdin koko keikalle. DJBB ei ole mulle kovinkaan tuttu bändi, mitä nyt radiosta kuullut muutamia biisejä. Olen aina ajatellut että ei se ole oikein meikäläisen tyylistä musiikkia. Tosin, olisihan minun jo pitänyt tietää paremmin: koskaan ei saisi ajatella yhtään mitään tuollaista ennakkoon. Ennakkoluulot pois ja avoimin mielen tsekkaamaan kaikki musa, koska kaikki musa on OK, ainakin periaatteessa!


Lavaa ennen keikan alkua.

Kuten ehkä arvata saattaa, keikka oli aivan järkyttävän upea ja positiivinen ylläri mulle (Katri nyt oli ravannut jo ennestään DJBB:n keikoilla jotain 7 kertaa kesän aikana). Olin aivan fiiliksissä keikan jälkeen ja jos olisi ollut rahaa niin olisin aivan varmasti ostanut levynkin tuolta keikalta. Biiseistähän mulla ei ollut oikeastaan hajuakaan, tunnistin juuri nuo muutamat kipaleet jotka on radiosoitossakin olleet (One MC One Delay, LLH ja Running Man), mutta fiilis oli silti katossa. Oli jopa ihan kivaa kun ei tuntenut biisejä, pystyikin keskittymään jotenkin itse bändin esiintymiseen paremmin kun ei mennyt oma energia siihen että olisi hoilannut biisien mukana (tosin en mä ainakaan pysyisi edes Tommy Lindgrenin mukana noissa sanoissa!).Joo sori hei kun nää kuvat on nyt jostain syystä tosi huonolaatuisia, en tiedä mistä johtuu :/

Biiseistä parhaiten jäi mieleen Dead Man's Hand, jonka bändi kuulemma esitti ensimmäistä kertaa livenä ikinä. Biisi oli aivan ihana, jollain tapaa todella hypnoottinen ja eksoottinen. Sitä vaipui eräänlaiseen transsiin kun kuunteli ja katseli bändin soittoa. Aivan mahtava fiilis. Muutenkin koko keikasta jäi todellakin loistava fiilis ja oli ihanaa huomata, että bändillä näytti olevan myös erittäin hauskaa. Tuli jopa sellainen fiilis että bändi ei oikein halunnut edes lopettaa koko keikkaa! :) Taisivat soittaa ihan mukavan pitkän setinkin, joku lähemmäs 2 tuntia vissiin encoren kanssa. Lavallahan muuten nähtiin myös Petteri Sariola joka veti oman pienen show'nsa ennen varsinaista encorea. Oli kyllä todella hauska! Valitettavasti en muistanut ollenkaan ottaa kuvaa Petteristä! Eikä se taida näkyä noissa muissakaan kuvissa...Kun siis koko keikanhan hän soitti lavalla kitaraansa. Psst. Näkyy sittenkin! Tuossa ryhmäkuvassa jossa jätkät kumartaa yleisölle ja 3. kuvassa näistä seuraavista näkyy tuolla oikeassa reunassa :)Keikan jälkeen jäätiin Katrin kanssa vielä Lutakkoon hengailemaan vaikka sieltä porukka tosi nopeasti löysikin tiensä ulos. Mutta hengailu kannatti, sillä jonkun ajan kuluttua Tommy Lindgren jalkautui jäljellä olevan yleisön joukkoon jutustelemaan ja jakamaan nimmareita. Mekin saimme omamme lavalta revittyihin settilistoihin ja napsastiin me valokuvatkin Tommyn kanssa mutta niitä en ajatellut tänne nyt laittaa :D No okei, voisin laittaa sen yhden kuvan jonka Katri oli napsassu siinä kun odottelin vuoroani päästä Tommyn kainaloon. Meikäläisen semi-profiili siis näkyy tossa. Tommykin kurkottelee jonnekin ihan muualle :DEttä semmosta. Ei voi muuta sanoa kuin että oli ehdottomasti 10 euron (!!! Ehkä halvin keikka jolla olen koskaan ollut...) arvoinen keikkakokemus. Suosittelen lämpimästi tsekkaamaan Don Johnson Big Bandin pojat actionissa jos joskus sellainen tilaisuus tulee vastaan - vaikka bändi ei kuulostaisikaan radiosta kuunneltuna siltä omalta tyyliltä! Sanoinkin keikan jälkeen Katrille, että en ihan välttämättä levyltä tätä paljoa kuuntelisikaan, mutta livenä aivan helvetin hyvä! ;)

♫: Garbage - Milk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti