lauantai 15. tammikuuta 2011

A Guide to Recognizing Your Saints

Nyt tulee näköjään näitä elokuviin keskittyviä postauksia useampi peräkkäin. Pikkuhiljaa alkaa vaikuttaa siltä että musiikin sijasta tää blogi taitaakin keskittyä leffoihin :D Mutta minkäs sille voi, olen aina ollut ja tulen varmasti aina olemaan leffafriikki.

A Guide to Recognizing Your Saints eli suomeksi Queens - kovat korttelit on yksi parhaimmista elokuvista joita olen nähnyt. Elokuva pohjautuu Dito Montielin samannimiseen kirjaan, joka taasen kertoo Diton omasta vaikeasta nuoruudesta Queensissa. Elämä Queensissa ei ole helppoa, se kuvataan kovana ja ankarana paikkana, jossa suurin osa nuorista päätyy joko vankilaan tai hautaan. Myös Diton kaveripiiristä moni päätyy jompaan kumpaan osoitteeseen. Antonio (Channing Tatum/Eric Roberts) on Diton lähin ystävä, joka käsittelee tunteitaan ainoalla osaamallaan tavalla - väkivallalla. Dito itse (Shia LaBeouf/Robert Downey Jr.) roikkuu perässä, vaikka yrittääkin välttää vaikeuksia parhaimpansa mukaan. Hän haaveilee pois pääsystä, Kaliforniasta ja kerää rahaa ulkoiluttamalla koiria. Kaveripiirin hankaluuksien ja kahnausten lisäksi elämää varjostaa vaikea isäsuhde ja isän (Chazz Palminteri) sairaus, joka lopulta tuokin Diton takaisin Queensiin 15 vuoden jälkeen. On elämässä kuitenkin jotain hyvääkin, tyttöystävä Laurie (Melonie Diaz/Rosario Dawson). Kaipuu pois Queensista parempaan elämään on kuitenkin niin vahva, että lopulta Dito vain häipyy.


Queens - kovat korttelit on koskettava ja raadollinen kuvaus elokuvan henkilöhahmojen elämästä ja elämän toivottomuudesta: näiden nuorten elämä on suurilta osin ennalta määrättyä, heille ei ole luvassa onnellista loppua, ei rahaa ja rikkauksia. Se kuvaa myös sitä, kuinka menneisyys roikkuu mukana vaikka kuinka pakenisi. Elokuva on täynnä vahvoja ja koskettavia roolisuorituksia, käsikirjoitus on parhaimmasta päästä. Robert Downey Jr. näyttelee väkevästi jo aikuista miestä joka edelleen riutuu menneisyyden haamujen otteessa ja kaipaa epätoivoisesti isänsä hyväksyntää ja rakkautta. Joskus todellakin on mentävä takaisin, jotta pääsee eteenpäin. Jos et ole vielä nähnyt tätä elokuvaa, tee se jo tänään.

Translation:
It seems like this blog is turning into a movie blog, but what can I say? Once a movie fanatic, always a movie fanatic. Anyway, A Guide to Recognizing Your Saints, starring Robert Downey Jr. and Shia LaBeouf, is one of the best films I have ever seen. Strong acting and a touching script. If you haven't seen this film yet, watch it asap.
 
♫: -

4 kommenttia:

 1. Oho, jos noin kehut, niin täytyypä yrittää jossain vaiheessa katsoa! :)

  VastaaPoista
 2. Juu kyllä ehdottomasti on katsomisen arvoinen! Onneksi vuokrasin tämän tuon Ystävät hämärän jälkeen -leffan lisäksi, se oli nimittäin niin karvas pettymys kirjan lukeneena että vihaiseksi vain tuli. Tämä pelasti kyllä illan.

  VastaaPoista
 3. Tää ON hyvä leffa, yksi suosikeistani :) Luulin tätä aika harvinaiseksi, kiva kun joku muukin on kattonut.. :--D

  VastaaPoista
 4. @Anonyymi: Tää oli mullakin pitkään katsottava -listalla, onneksi sain nyt viimein aikaiseksi :)

  VastaaPoista