keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Must-see movies part 2

No niin nyt sitten luvassa part kakkosta, eli lisää tulevia leffoja jotka pitäisi nähdä. Ensimmäinen osa löytyy täältä.No tokihan se on uusi Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides käytävä katsomassa, vaikka kieltämättä ehkä hieman alkaa pelottaa överiksi vetäminen näidenkin leffojen suhteen. Tällä kertaa Johnny Deppin näyttelemä kapteeni Jack Sparrow (siitä voidaan sitten keskustella että kuinka suuri osa kapteeni Sparrow'sta on oikeastaan enää näyttelyä, onko Depp omaksunut Sparrow'n hahmon jo liiaksikin itseensä ;D) nostaa purjeet kohti Nuoruuden Lähdettä. Mukana menossa muutama tuttu kasvo (mm. Geoffrey Rush), mutta liuta uusiakin on tietysti saatu mukaan ja naiskauneutta edustaakin tällä kertaa Penelope Cruz. Pirates 4 on epäilemättä takuuvarmaa viihdettä, mutta tuskin tarjoaa enää mitään mitä aikaisemmissa Pirates -leffoissa ei olisi jollain tapaa jo nähty (no ehkä niitä zombeja ja merenneitoja lukuunottamatta).Jo kolmannen jatko-osansa saa myös toiminnan täyteinen robottielokuva Transformers. Kolmas osa kantaa alanimeä Dark of the Moon. Pääosassa jatkaa edelleen suloinen Shia LaBeouf, mutta aikasemmissa Transformers -leffoissa loistanutta Megan Foxia ei enää nähdä Sam Witwickyn tyttöystävänä. Uutena naispääosan esittäjänä nähdään Rosie Huntington-Whiteley, joka tunnetaan aiemmin vain Victoria's Secretin mallina ja näinollen tekee valkokangasdebyyttinsä tässä elokuvassa. Juonellisestihan Transformers -leffat ovat aika peruskauraa, mutta pakko myöntää että olen tykännyt kahdesta edellisestä leffasta melko paljonkin jopa. Joku niissä muuntautuvissa ulkoavaruudesta tulleissa roboteissa vain viehättää, ja elokuvateatterissa suurelta kankaalta katsottuna nämä leffat saavat kyllä aikaan mielettömän adrenaliiniryöpyn.

Saan usein oudoksuvia katseita etenkin naispuolisilta kavereiltani kun kerron pitäväni myös kunnon räiskintää sisältävistä toimintaleffoista, ikään kuin niistä tykkääminen ja niiden vapaaehtoinen katsominen olisi vain poikien etuoikeus. Elokuvien suhteen olen lähestulkoon kaikkiruokainen (vanhat westernit eivät kyllä oikein uppoa ja harvoin mulla on mitään intressejä niitä katsoakaan). Toisinaan tekee hirveästi mieli katsoa romanttista hömppää jonka juonenkäänteet osaa ulkoa unissaan takaperinkin, toisinaan taas haluan katsoa syvällistä ja koskettavaa draamaa. Joskus haluan jännittää trillereiden parissa, joskus taas nauraa hyvän komedian seurassa. Ja usein haluan katsoa adrenaliinintäyteistä räiskintää ja toimintaa, takaa-ajoja ja nopeita kameranliikkeitä. Niissä juoni jää usein sivuosaksi ja se on ihan ok, kun haluaa ripustaa aivonsa narikkaan ja nauttia puhtaasta viihteestä. On toki monia toimintaleffoja joissa juonikin on toimiva eikä sitä ole unohdettu kaikkien erikoisefektien varjoon.En enää millään malttaisi odottaa että pääsen näkemään lemppariohjaajani Darren Aronofskyn uutukaisen Black Swan. Leffaa on hypetetty todella paljon niin blogeissa kuin elokuva-alan lehdissäkin ja se on ehdolla monissa palkintogaaloissa, mm. Golden Globe Paras elokuva -kategoriassa. Balettimaailma on minulle ennestään täysin tuntematonta, mutta odotan suurella mielenkiinnolla Black Swanin kuvausta tuosta kuuleman mukaan melko raa'astakin tanssin alamaailmasta. Myös elokuvan pääosaa esittävä Natalie Portman on saanut ehdokkuuksia roolistaan ja jo pelkästään trailerin perusteella Portman näyttää tekevän vahvan suorituksen. Tästä leffasta tulen varmasti kirjoittamaan vielä sitten kunhan sen olen nähnyt :)Twilight -ohjaaja Catherine Hardwicken versio Punahilkasta on todellakin jotain täysin muuta kuin mihin on totuttu kun ajatellaan tuota satujen ikisuosikkia. Red Riding Hood ottaa täysin uuden (ainakin minulle) näkökulman klassikkosatuun ja tuo siihen ihmissusi-aspektin, sekä tekee sadusta paljon, paljon seksikkäämmän. Pääosissa nähdään mm. Amanda Seyfried, Gary Oldman sekä Billy Burke. Traileri ainakin näyttää hienolta.

Translation:
More must-see films. I guess it could've gone without saying that the fourth Pirates of the Caribbean film definitely falls under this category, although I'm a bit concerned that the movies start to repeat themselves if they still plan to make more Jack Sparrow adventures. I also admit that I'm a sort of a fan of the Transformers movies, so of course I have to see the third sequel of the series. Now who says that girls can't like action movies? The most anticipated film by far is Aronofsky's Black Swan, stay tuned for more on this film as soon as I've seen it. I'm also very interested to see the new adaptation of the classic story of Lil' Red Riding Hood.
 
♫: Muse - Plug In Baby

4 kommenttia:

 1. Black Swaaaaaaan!! <3 Enää vajaa kuukausi, eh.. Noi muut ei sillain nappaa, varmaan tulee POTC katsottua kyllä jossain vaiheessa (tosin edellinen kolmonenkin on näkemättä, ei oo jotenkin sellaista genreä jota jaksaisi tuijottaa vaikka Depp ihana onkin), samoin ehkä punahilkka vaikka mua ärsyttääkin toi 'twilightistaminen'. Olisi nyt Burton tehnyt versionsa niin olisin very happy ;)

  VastaaPoista
 2. Joo itekin toivoin että Burton olisi tehnyt Punahilkan, se on tarinana jotenkin niin Burtonmainen :D Täytyy muuten sanoa että olin eilen leffateatterissa aivan innoissani kun Black Swan pyöri jo trailereissa ♥

  VastaaPoista
 3. miten mulleki tuli tuo burton mieleen?! olis kyllä ollu aivan mahtavaa saada punahilkasta tämän versio, mutta mieluusti katsoisin kyllä tuonkin.

  VastaaPoista
 4. Varmasti olisi ollut mielenkiintoinen Burtoninkin tulkinta Punahilkasta, mutta tosiaan mielenkiinnolla odotan kyllä Hardwicken versiotakin, visuaalisesti varmasti näyttävä myös tuo!

  VastaaPoista