perjantai 18. maaliskuuta 2011

King's Speech

Sen lisäksi että kävin tänään katsomassa Black Swanin toistamiseen (vaikutuin jälleen niin syvästi, että jopa täysin tuntematon vieressä istujani sen huomasi ja kertoi myös itse pitäneensä elokuvasta!), katsastin myös parhaan elokuvan Oscarin voittaneen King's Speechin (Kuninkaan Puhe).


King's Speech kertoo Yorkin herttua "Bertiesta" (Oscarin roolistaan voittanut Colin Firth), joka kärsii hyvin vaikeasta ja elämää hankaloittavasti puheviasta. Hänen änkytyksensä estää häntä välillä puhumasta lainkaan. Kuningas Yrjö V:n poikana Bertien on kuitenkin pakko välillä esiintyä julkisesti ja pitää puheita, ja vaikka häntä on ollut auttamassa useat eri tohtorit ja puheterapeutit, änkytys ei ota laantuakseen. Bertie haluaisi jo luovuttaa, mutta hänen vaimonsa (Helena Bonham-Carter) haluaa kokeilla vielä yhtä tohtoria. Siispä herttua suuntaa Lionel Loguen (Geoffrey Rush) epätavallisten hoitometodien luokse. Loguesta tuleekin hänelle korvaamaton apu, kun vastoin odotuksiaan Bertiesta tulee kuningas Yrjö VI hänen veljensä Kuningas Edward VIII:n (Guy Pearce) luovuttua kruunusta.


Black Swanin jälkeen King's Speech tarjosi kevyempää, nauruhermoja monestikin kutkuttelevaa viihdettä. Itse en kokenut koko leffan aikana kurkkua kuristavaa tunnetta, mutta leffasalissa kuuluneiden tukahdutettujen nyyhkytysten perusteella King's Speech voi myös itkettää. Elokuva eteni hyvää vauhtia ja vaikka olin juuri istunut toisessa leffassa pari tuntia, ei tämänkään kaksituntisen leffan aikana tullut kyllästymisen tai "loppuis nyt jo" hetkiä. Colin Firthin näyttelijänsuoritus oli mielestäni oikein Oscar-kelpoinen, uskomatonta miten autenttisesti joku voi näytellä noinkin vaikeaa änkyttämistä. Geoffrey Rush oli varsin hauska ja vahva hahmo sivuosaroolissaan. Pidin elokuvasta yllättävän paljon, mutta oliko se parhaan elokuvan Oscarin arvoinen...njääh. Sinänsä siinä ei ollut mitään vikaa, mutta jotenkin minulle jäi sellainen fiilis, että ei elokuva nyt mitään täysin ennennäkemätöntäkään ollut. But maybe that's just me. Pitäydyn siis mielipiteessäni, että Black Swanin olisi pitänyt voittaa Oscar parhaasta elokuvasta. Yhtä kaikki, King's Speechin katsominen ei ollut hukkaan heitettyä aikaa eikä rahaa.Kuvat Google kuvahaku.

Translation:
After watching Black Swan again, I also went to see the Oscar winning King's Speech, starring the Oscar winning Colin Firth, Geoffrey Rush as well as the beautiful Helena  Bonham-Carter. I really enjoyed the movie, although I must say that it did not succeed in changing my mind about Black Swan being the movie that should've won the Oscar for best picture. Nevertheless, King's Speech was very entertaining and surprisingly funny! Definitely not a waste of time nor money.
 
♫: -

2 kommenttia:

  1. Tää menee katsontaan dvd'llä sitten jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
  2. Juu kyllä tämä ihan katsomisen arvoinen leffa ehdottomasti on!

    VastaaPoista