sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

"I'm just trying to wrap up the movie and leave people with a message."

Olen pitänyt kunnon kotiviikonlopun ja siinä samalla saanut katsottua muutaman leffankin. Tässä pieni kertaus viikonlopun leffaputkesta.

Perjantaina telkkarista tuli Kiss Kiss, Bang Bang, suorastaan kulttimainetta nauttiva toimintakomedia, jota suureksi häpeäkseni en ollut aiemmin nähnyt. Onneksi tämäkin epäkohta tuli siis viimein korjattua. Leffaa tähdittävät ihana Robert Downey Jr., Val Kilmer ja naiskauneutta edustaa Michelle Monaghan. Downey Jr. näyttelee pikkurikollista Harrya, joka pieleen menneen keikan jälkeen pakenee poliiseja ja sattuu elokuvan koekuvauksiin. Hän päätyy saamaan yksityisetsivän roolin, jota varten hänen täytyy ottaa yksityisetsivätunteja ja mentorina toimii Kilmerin näyttelemä ihanan sarkastinen Perry. Perryn kuvailema "tylsä yksityisetsivän työ" saakin yllättävän käänteen kun kaksikko todistaa murhan. Pian ruumiita alkaakin kasaantua riesaksi asti, ja kun yhtälöön lisätään vielä Monaghanin näyttelemä Harmony, joka sattuu olemaan Harryn hyvä ystävän ja ihastus nuoruusajoilta, on soppa valmis. Leffa on täynnä hauskoja repliikkejä ja kommelluksia, Downey Jr.:ia nyt katselee missä roolissa vain ja kunnon rikoskomediat harvoin onnistuvat pettämään. Joskin sanoisin että Kiss Kiss, Bang Bang on keskiverto rikoskomediaa viihdyttävämpi.

Angelina Jolien tähdittämä toimintaelokuva Salt on nököttänyt katsomattomana hyllyssäni jo kuukauden päivät, vaikka odotin elokuvan näkemistä innoissani. Tekisi melkein mieli sanoa että turhaan, mutta se olisi ehkä hieman liioiteltua, on niitä huonompiakin toimintaleffoja tehty. Elokuva kertoo CIA:n agentista Evelyn Saltista, joka "lavastetaan" venäläiseksi kaksoisagentiksi. Salt lähtee pakomatkalle ja takaa-ajokohtausten välissä katsojalle paljastetaan pikkuhiljaa kuka Evelyn Salt oikeasti on. In the end, monikaan leffan hahmoista ei ole sitä miltä aluksi näyttää. Olen aina tykännyt Angelina Joliesta niin draamarooleissa kuin toimintaleffojen badass sankarittarena, mutta Salt ei elokuvana vakuuttanut minua puolelleen. Vaikka leffassa periaatteessa on ihan ok ja jonkin verran yllätyksellinenkin juoni ja tarina, sen toteutuksessa jäi kuitenkin jotain puuttumaan.


Last but not least, Disneyn klassikkoversio varmasti kuuluisimmasta jousiammuntasankarista eli Robin Hood. Kaikkihan tuntevat tarinan Robin Hoodista ja Pikku-Johnista, jotka ilkeän tyrannin Prinssi Johnin hallitessa Englantia ryöstävät rikkailta ja antavat köyhille. He jujuttavat Prinssi Johnia kerta toisensa jälkeen kun tämä yrittää vangita Robin Hoodin. Satuun kuuluu tietysti myös Robin Hoodin rakastettu Neito Marion. Tämä Disneyn elokuva edustaa Disneyn vanhaa tyyliä ja piirrostyyli on samanlainen kuin esimerkiksi Viidakkokirjassa, Tuhkimossa tai vaikkapa Aristokateissa. Kuten tavallista, paha saa aina palkkansa ja hyvikset elävät onnellisina elämänsä loppuun saakka. Rakastan Disneyn elokuvia eikä Robin Hood ole poikkeus. Tosin tämän katsominen sai aikaan hirveän himon katsoa Tuhkimo, jota minulla ei valitettavasti dvd:nä ole :( Onkohan se edes ilmestynyt vielä dvd:lle?

Että sellaista on nyt tullut katsottua! Nyt jatkan Black Swan soundtrackin kuuntelemista ja kyseisestä leffasta inspiroitumista. Hyvää sunnuntai-iltaa kaikille :) 

Translation:
A short recap of three films I've watched over the weekend. First was an action-comedy Kiss Kiss Bang Bang, which I liked a lot! Salt I didn't like that much, although I usually like everything with Angelina Jolie...And Disney's Robin Hood is of course a classic. Only downside of watching Robin Hood though was that now I really want to watch Cinderella, but I don't have that on dvd! :( I don't even know if it has come out on dvd yet...
 
♫: Clint Mansell - Opposites Attract (Black Swan OST)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti