torstai 2. syyskuuta 2010

Pushing Daisies.

Anna Frielistä tuli mieleen ihanaihana tv-sarja Pushing Daisies, joka pyöri jo yli vuosi sitten SubTVllä. Tämä herkullisen värinen ja tarinaltaan sekä henkilöhahmoiltaan syötävän suloinen sarja vei sydämeni heti ensimmäisestä jaksosta lähtien. Sarja kertoo piirakkapuodin omistajasta Nedistä, jolla on erikoislaatuinen kyky herättää kosketuksellaan kuolleet henkiin - mutta vain minuutiksi, muuten joku toinen kuolee. Kyky on kätevä Nedin "sivutyössä" yksityisetsivä Emerson Codin apurina: murhat selviävät huomattavasti helpommin kun murhattu voi itse kertoa kuka hänet tappoi ! Sarja alkaa siitä kun Ned näkee uutisista että hänen lapsuuden rakastettunsa Charlotte 'Chuck' Charles on murhattu. Herätettyään Chuckin henkiin selvittääkseen kuka tämän murhasi, Ned ei enää pystykään "tappamaan" Chuckia vaan päättää vastoin sääntöjään pitää naisen elossa. Näiden kahden yhteiselo ei kuitenkaan olekaan aivan helppoa, sillä Ned ei voi koskettaa Chuckia tai muuten nainen kuolee uudestaan ja sillä kertaa lopullisesti.
Chuckia näyttelee siis ihana Anna Friel, joka on vain sanoinkuvailemattoman ihastuttava iloisena ja hieman omalaatuisena Chuckina. Nedin roolissa on aivan yhtä ihana Lee Pace joka osaa näytellä täydellisesti vaivaantunutta ja melko sulkeutunutta Nediä. Näiden kahden hahmon rakkaustarinan seuraaminen aiheuttaa takuuvarman "awwww"-kohtauksen. Sivurooleissa nähdään Chi McBride, Kristin Chenoweth, Ellen Greene ja Swoosie Kurtz. Tämä on ehdottomasti hyvänmielen tv-sarja, todella hauska ja täysin erilainen kuin yksikään muu tv-sarja. Sarjaa on valitettavasti tehty vain kaksi tuotantokautta, joista ensimmäinen on nähty siis jo Suomessa. Innolla odottelen milloin sarja palaa ruutuun täällä meillä. Siihen asti, onneksi omistan ensimmäisen kauden dvdllä :)
Kuvat Google.

♫: Clint Mansell - Finish It

2 kommenttia:

  1. Mun piti alkaa katsoa tätä, mutta sitten se jotenkin jäi.. Oon niin huono näissä tv-asioissa oikeesti :/ Nyt sieltä tuleekin ihmeen paljon katsottavaa, kaksi vampyyrisarjaa, Dawson's Creekin uusinnat ja lisäksi kaksi sarjaa on seurattavana dvd'ltä (Gilmore Girls, Tudors). ANTM'a piti alkaa taas katsoa, mutta kappas kun missasin ekan jakson niin jotenkin tuntuu, etten jaksa sitä enää.. Samaa se kuitenkin on ku ennenki. Ainiin ja Dance on ehdottomasti seurantalistalla<3

    VastaaPoista
  2. bubble: Minun piti noita Dawson's Creekin uusintoja alkaa katsomaan mutta enpä ole muistanut. Toisaalta ei tarvitsisi kyllä haalia enää yhtään lisää seurattavia sarjoja kun ei ehdi nytkään oikein katsomaan! Onneksi on tallentava digiboxi :) Tällä hetkellä tulee seurattua Vampire Diariesia, Criminal Mindsia, CSI (Las Vegasia tietysti!) ja eilen jatkui Greyn Anatomia. Oletan että tarkoitat kahdella vampyyrisarjalla tuon edellä mainitun lisäksi True Bloodia? Kumma kyllä siihen en ole itse onnistunut koukuttumaan, vaikka muutamia jaksoja olenkin ekasta kaudesta katsonut.

    VastaaPoista