sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Leffavinkki: Waltz With Bashir

Jos sunnuntai-ilta elokuvan parissa houkuttelee, tänään alkaa klo 21 Yle Teemalta kehuttu Waltz With Bashir animaatiodokumentti. Itsekään en ole kyseistä elokuvaa vielä nähnyt, mutta monet ovat sitä minulle kehuneet, niinpä aiomme kokoontua parin kaverin voimin tänne minun kämpilleni leffaa katsomaan. Sen verran otin selvää, että elokuvan on ohjannut israelilainen Ari Folman, ja dokumentti kertookin ohjaajan omista kokemuksista Libanonin sodasta vuonna 1982. Dokumentti on siinä mielessä myös erikoinen, että se on toteutettu kokonaan animaationa. Wikipedia kertoo dokumentin juonesta näin:
Ohjaajan alter ego alkaa haastatella Libanonin sotaretken aikaisia aseveljiään, posttraumaattisiin kokemuksiin erikoistunutta psykiatria sekä Sabran ja Shatillan todistajana toiminutta sotareportteria. Kerronta jäljittelee filmattuja dokumentteja "puhuttujen päiden" käyttöineen ja nimiteksteineen. Elokuva päättyy autenttisiin kuviin verilöylyn kokeneista pakolaisleireistä.
Itse ainakin kiinnostuin, ja odotankin dokumentilta melko paljon - tiedä sitten onko se taas hyvä vai huono asia. Jos elokuvassa soi yhtä viehättävä musiikki kuin trailerissakin, niin sekin kyllä pelastaa leffakokemuksen jos dokkari osoittautuukin muuten huonoksi.♫: Hurts - Silver Lining

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti