lauantai 11. syyskuuta 2010

Cool Breeze Over The Mountains

Tänään television katsojia hemmoteltiin Point Break (suomeksi Myrskyn ratsastajat) elokuvalla (okei, se juuri alkoi, mutta oletan tietysti että kaikki ovat katsomassa sitä eivätkä ainakaan lukemassa tätä :D). Yhdeksänkymmentä luvun alussa ilmestynyttä elokuvaa tähdittää aivan ehdoton suosikki miesnäyttelijäni Keanu Reeves. Olen rakastanut tätä miestä niin kauan kuin voin muistaa ja Keanu on pitänyt paikkansa suosikkinani jo vuosia. Muistelen, että ensimmäinen elokuva, jossa herran näin oli DVD:ltä toimintaleffa Speed (1994). Olin tuolloin varmaan noin 8-vuotias. Sittemmin olen nähnyt lähes tulkoon kaikki Keanun tähdittämät elokuvat sitten Bill & Ted's Excellent Adventure - pätkän. 

Keanu on muuten mies joka vain paranee vanhetessaan. Billin ja Tedin aikoihin Keanu oli ehkä jopa hieman liian baby face, ja nykyään kun katselee kuvia tuolta ajalta on vaikea taistella huvittunutta hymyä vastaan. Keanu on kuitenkin selkeästi aikuistunut, vai mitäpä sanotte näistä kuvista? ;)

Mikään helppo elämä ei Reevesillä ole ollut. Isä jätti perheen Keanun ollessa vain 2-vuotias, eikä isällä ja pojalla ole tiettävästi minkäänlaista suhdetta. Keanun isä on myös tuomittu huumeiden salakuljetuksesta. Keanun sisar Kim on myös sairastanut leukemiaa jo pitkään, ja Keanu on ihailtavasti tukenut sisartaan koko tämän sairauden ajan. Vuonna 1999 Reevesiä kohtasi varmasti elämänsä suurin tragedia, kun hänen silloinen tyttöystävänsä Jennifer Syme synnytti parin kuolleen tyttölapsen, ja melko pian tämän jälkeen Jennifer menehtyi itsekin auto-onnettomuudessa. Wikipedian mukaan Keanun paras ystävä oli näyttelijä River Phoenix, joka kuoli huumeisiin vain 23-vuotiaana vuonna 1993. On vain ihailtava kuinka Keanu on jaksanut kaikkien vastoinkäymistenkin jälkeen tehdä töitä ja ylipäänsä jatkaa elämäänsä luovuttamatta.

Monet ehdottomista suosikkielokuvistani on Keanu Reevesin leffoja, esimerkiksi Matrix -trilogia (♥), Constantine ja Bram Stokerin Dracula. Pidän myös erittäin paljon Keanun tähdittämistä romanttisista leffoista kuten Sweet November ja Talo järven rannalla. Tiedän että monet ovat sitä mieltä että Keanu näyttelee samalla ilmeellä kaikki elokuvat ja plaaplaaplaa, mutta omasta mielestäni mies on hyvä näyttelijä ja hän sopii moneen erilaiseen rooliin, niin toimintaan kuin komediaankin. Onpa hän näytellyt sarjamurhaajaakin varsin uskottavasti ! Ja kyllähän tätä miestä nyt kelpaa katsella ♥ Viime aikoina Keanu on tehnyt elokuvia suht verkkaiseen tahtiin, viimeisin ison luokan elokuva taisi olla The Day The Earth Stood Still. DVD:lle ilmestyi kuitenkin ihan tässä parin viime viikon sisään The Private Lives of Pippa Lee, jossa Keanulla taitaa kuitenkin olla vain sivurooli. Täytyy käydä vuokraamassa tämä leffa joku päivä :) Voisikin tässä jossain välissä (kunhan ehtisi !) pitää Keanu Reeves -leffaillan, omastakin hyllystä noita Reevesin leffoja löytyy aika monta.
Keanu on myös musiikkimiehiä ! Hän on soittanut bassoa yhtyeissä nimeltä Dogstar ja Becky, kumpikaan bändeistä ei kuitenkaan ole saavuttanut suurta mainetta. Sinänsä harmi, sillä ainakin tämä yksi Dogstarin biisi jonka Youtubettimesta löysin on aika hemmetin hyvä.Kuvat Google.
♫: Dogstar - Enchanted

2 kommenttia:

  1. Keanu ^___^ On kyllä huippu tyyppi minusta, fanitin enemmän joskus yläasteella mutta edelleen toki arvostan. Ja ihan liikaa 'pahaa' joutunut kärsimään elämässään :/ Toivotaan siis pelkästään positiivista tulevaisuutta.

    Mun lemppareita herralta taitaa olla Matrix (1), Devil's Advocate ja My Own Private Idaho, jossa toki Riverkin nähdään.

    VastaaPoista
  2. bubble: Devil's Advocate lukeutuu myös omiin suosikkeihini, unohdinkin sen mainita! Se itseasiassa puuttuu vielä DVD-hyllystäkin, pitääkin korjata asia :)

    Mutta Keanulle tosiaan kaikkea hyvää toivottavasti tulevaisuudessa, kyllä tuossa alkaa olla jo aivan liikaa ikäviä juttuja yhdelle ihmiselle :(

    VastaaPoista