perjantai 13. elokuuta 2010

You can't always get what you want...

...apparently.

Melkein viikko vierähtänyt erittäin epäonnisesta Sonisphere reissusta, enkä ole vieläkään päässyt täysin pettymyksestäni yli. Sunnuntaina tosiaan oli määrä Iggy & The Stoogesien esiintyä kakkoslavalla klo 16. Olimme kaverin kanssa odottaneet tuota hetkeä jo yli puoli vuotta, ja sunnuntaina seisoimme 6 tuntia lavan edessä pitämässä eturivin paikkojamme. Väsymys oli järkyttävä, sillä emme olleet saaneet nukutuksi edellisenä yönä kuin vaivaiset puoli tuntia. Lisäksi aurinko oli porottanut pilvettömältä taivaalta koko 6-tuntisen odotuksen. Laskimme jo minuutteja siihen kun Iggyn piti astella lavalle, kunnes vain 5 minuuttia ennen h-hetkeä iskee se mieletön myrsky aivan pään päälle. Aluksi pieni sade vain sai yleisöön eloa ja Kirjurinluodolla raikui "IGGY! IGGY!" -huudot kovien aplodien saattelemana. Ja sitten sade yltyikin kovemmaksi ja kovemmaksi, kunnes sateen piiskaus oikeasti sattui. Tuuli oli niin voimakas että hajotti lavan katon ja lavalla olleet soittimet vaurioituvat sateesta, tai kaatuilivat tuulen voimasta.

Long story short...Kakkoslava oli poissa pelistä eikä Iggy & the Stooges päässeet soittamaan keikkaansa. Mötley Crüe joutui peruuttamaan esiintymisensä kokonaan. Päivän kuitenkin pelasti Iggyn lyhyt semi-akustinen keikka päälavalla. Iggy veti neljä biisiä ja villitsi läpimärän yleisön. Itse olin niin hysteerinen ja shokissa, etten voinut muuta kuin itkeä koko keikan ajan. Nautin itkustani huolimatta tästä lyhyestä keikasta täysin siemauksin. Oli upeaa että Iggy viitsi tulla lavalle esittämään edes ne neljä kappaletta, arvostukseni miestä kohtaan nousi entisestään. Igster vaikutti olevan myös varsin hyvällä tuulella valitettavasta vastoinkäymisestä huolimatta. Akustisella keikalla kuultiin biisit Raw Power, Search and Destroy, Gimme Danger ja I Wanna Be You Dog.

Kuvia tuli otettua harmittavan vähän koko reissulta, mutta ei sitä nyt aina jaksa olla kamera kädessä valmiina. Tässä nyt kuitenkin muutama melko huonolaatuinen ikuistus.

Sonisphere2010 015
Sonisphere2010 030
Sonisphere2010 037,
Sonisphere2010 042
Sonisphere2010 050
Sonisphere2010 070

Huonolaatuisia ja täriseviä videoita tuli kuvattua muutama kappale.


Perkeleen hyvin se Iggy kuitenkin veti tuon akustisen settinsäkin.Toipuminen tästä pettymyksestä taitaa kestää kuitenkin aika kauan, sillä Iggyn musiikin kuunteleminenkin tekee kipeää :( En voi sille mitään että alan aina ajattelemaan miten hyvin kaiken olisi pitänyt mennä...Noh, ei auta muu kuin rukoilla musiikkijumalilta että Iggy & the Stooges tulevat vielä Suomeen kunnon keikalle, mieluiten vaikka sisätiloihin niin ettei trombit sun muut tornadot voi tulla estämään keikkaa !

♫: Iggy Pop - Gimme Danger

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti