keskiviikko 25. elokuuta 2010

Ready - steady - GO!

Mistä tietää että syksy on tulossa ja yliopistokin taas pian jatkumassa? No ainakin siitä, että tänään piti ilmoittautua kielten laitoksen syksyn kursseille. Naurettavaa touhua sanon minä. Ilmoittautuminen aukeaa netissä klo 08:00, ja kaikkihan sen voi arvata, että nettisivut joilla ilmoittautuminen tapahtuu ovat aivan tukossa kun sadat opiskelijat pyrkivät samoille kursseille. Huoh. 

 

Kursseille ilmoittautuminen on kuin osallistuisi sadan metrin juoksukisaan. Nopeus on valttia. Lähtöviivalla, eli tässä tapauksessa Korpin (Jyväskylän yliopiston järjestelmä, jossa mm. ilmoittaudutaan kursseille) etusivulla, kämmenet hikoavat, sydän jyskyttää odotuksesta ja kädet saattavat jopa hieman täristä jännityksestä. Kun lähtölaukaus viimein kajahtaa, on kyse siitä kuinka nopeasti saat klikkailtua valitsemiesi kurssien ilmoittautumissivut auki ja hakattua hiiren vasenta näppäintä "Ilmoittaudu" -painikkeen kohdalla. Valitettavasti tässä kohtaa joillekin käy köpelösti ja tekniikka jumittaa, jolloin saa melkeinpä sanoa kauniit hyvästit niille kiinnostavimmille kursseille. Koko rumba on ohi vain muutamassa minuutissa, mutta adrenaliinipiikki on valtava, ja vaikka voisikin hyvillä mielin (ainakin jos on päässyt haluamilleen kursseille, kuten allekirjoittanut!) kömpiä takaisin sänkyyn vielä pariksi tunniksi, on varmaa ettei uni taatusti tule tuon urheilusuorituksen jälkeen! Ja kun akuutein hätä on ohi, voi keskittyä puimaan suoritustaan kanssaurheilijoiden kanssa: "No, onnistuiko?" "Pääsitkö niille kursseille mille halusitkin?" "Huh-huh mikä kilpajuoksu!"

Pakko kyllä ihmetellä yliopiston logiikkaa, monesta varmasti suositusta kurssista ei ole kuin yksi ainokainen 20-25 hengen ryhmä koko lukuvuonna?! Ilmoittautuneita kuitenkin saattaa riittää kahdelle, ellei jopa kolmellekin 20 hengen ryhmälle. Kun tämä aika varmasti osataan ennakoida ainakin joidenkin kurssien kohdalla, miksi ei voida järjestää useampaa ryhmää, jolloin kaikki pääsisivät opiskelemaan kiinnostavia asioita? Kaipa tämäkin voidaan perustella jollain säästölinjalla, mutta on tämä silti naurettavaa, että niin suuri määrä opiskelijoita jää sitten nuolemaan näppejään.

Nyt kun adrenaliinipiikistä on kulunut jo muutama tunti alkaa väsymys kyllä painaa päälle. Pääsin kuitenkin juuri niille kursseille joille pitikin, joten päivän raskain työ on nyt ohi ja voinkin ottaa aika rennosti ! :)

Kuva Googlen kuvahausta.

♫: Ceelo - F**K YOU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti