sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Rakastaa, ei rakasta...

Muutaman viikon tauon jälkeen ehdin vielä laittaa oman panokseni pöydälle tämän viikon Movie Monday -haasteen tiimoilta. Aiheena on näyttelijä, josta ei aluksi ole pitänyt lainkaan, mutta joka nykyään kuuluu suosikkeihin.

Mietin vastausta haasteeseen pitkään, no koko viikon siis. Mieleni sopukoissa tiesin koko ajan että kyllä näitä tällaisia näyttelijöitä on, niitä jotka ovat vaivihkaa siirtyneet osastoon "tää on pakko katsoa kun tässä on näyttelijä X". Esimerkiksi Keira Knightley on ollut tällainen näyttelijä. Mulla on aika ristiriitainen suhde Keiraan, toisaalta hän ärsyttää edelleen aika paljon, mutta taas toisaalta huomaan usein pitäväni hänen leffoistaan. Myös Leonardo DiCaprio on muuttunut mm. Inceptionin ja Shutter Islandin ansiosta sellaisesta suht mitäänsanomattomasta, hitusen rasittavasta, kiinnostavaksi ja tykättäväksi näyttelijäksi.

Sitten se kuitenkin iski. Suorastaan ultimate vastaus tähän kysymykseen. NATALIE PORTMAN.

Ensimmäinen elokuva jonka muistan Natalielta nähneeni taitaa olla Star Wars Episodi I. En pitänyt koko elokuvasta kyllä yhtään, taisin nukahtaa keskenkin, mutta vielä spesifimmin en tykännyt yhtään Natalien hahmoista, kuningatar Amidalasta ja Padmesta. Tämä sai tietysti aikaan sen, että myöskään itse Natalie ei kiinnostanut yhtään enkä moneen vuoteen kiinnittänyt häneen mitään huomiota. Hän ei sytyttänyt muissakaan uusissa Star Warseissa enkä erityisemmin tainnut syttyä hänelle hänen muissakaan elokuvissa. Ensimmäisen kerran taisin tuntea jonkin pienen tykkäyksen oloisen nykäyksen kun näin elokuvan Closer. Toinen samankaltainen nykäys tuli elokuvan V for Vendetta myötä. Pidin myös Natalien esiintymisestä Paris, je t'aime -elokuvan yhdessä pätkässä. Potin räjäytti kuitenkin, mikäs muukaan kuin, Black Swan. Tuo elokuva sai minut rakastumaan Portmaniin tulisesti ja hän siirtyikin suoraa päätä yhdeksi suosikkinaisnäyttelijöistäni (ellei jopa ihan listan ykköseksi!). Tilanne on nyt se, että jos elokuvassa on Natalie Portman, se on ehdottomasti katsottava. On kyllä jännä huomata miten uusi rakkaus Natalieta kohtaan on saanut katsomaan kaikkia aiempiakin hänen elokuviaan aivan eri valossa, voisin jopa harkita katsovani Star Wars Episodi I:n uudestaan vain hänen takiaan. 

♫: The Kooks - Naive

4 kommenttia:

 1. Tää on niin hassua lukea tällasia, kun itse on rakastanut Natalieta ihan alusta asti! :D

  p.s. Bubble tässä ;)

  VastaaPoista
 2. Itseä ei ole monetkaan Natalien leffat kiinnostaneet (V for Vendetta vähiten), mutta Garden state!! Ja Black Swan! Niissä Natalie on ihana...

  VastaaPoista
 3. Mä ite olen tykännyt aina Natalie Portmanista. Mä näin Natalien ekaa kertaa Leonissa ja se leffa teki semmoisen vaikutuksen muutenkin että pakosta jäi positiivisena mieleen :) Tosin Black swanin jälkeen arvostus on kasvanut entisestään :)

  Ps. Blogissani on sinulle pieni tunnustus.

  VastaaPoista