perjantai 16. syyskuuta 2011

Fast & Furious 5

Blogissa on ollut viime viikkoina hiljaista, pahoittelut. Opiskelut ovat taas alkaneet kovalla vauhdilla, samoin kaiken maailman sosiaaliset riennot eikä leffojenkaan katseluun ole liiemmin siis jäänyt aikaan. Kesällä ehdin taas tottua siihen että ehdin katsoa kaikki haluamani uudet dvd-julkaisut ja iski suorastaan paniikki tuossa yhtenä päivänä kun aloin selaamaan parin viime viikon uutuuksia enkä ole ehtinyt yhtään niistä vielä katsoa - ja lisää tulee koko ajan! (Jep, suuret on ongelmat :D) Täytyy siis ruveta ottamaan kiinni kovaa vauhtia...Niinpä katsoinkin tänään yhden eniten odottamistani toimintaelokuvista, viidennen jatko-osan FAST & FURIOUS/HURJAPÄÄT -sarjaan: FAST & FURIOUS FIVE.

Dominic "Dom" Toretton (Vin Diesel) jengi on taas koossa vielä viimeistä keikkaa varten. Brian (Paul Walker) ja Mia (Jordana Brewster) haluavat aloittaa vapaan elämän, ilman pakoilua, mutta sitä varten tarvitaan rahaa - paljon rahaa. Niinpä he suostuvat mukaan yksinkertaiseen autojen ryöstösuunnitelmaan Domin kanssa, mutta kaikki ei menekään aivan putkeen. Seurauksena kolmikko joutuu Rio de Janeiroa hallitsevan huumeparonin mustalle listalle ja aivan kuin siinä ei olisi jo tarpeeksi, he saavat peräänsä periksiantamattoman liittovaltion agentti Hobbsin (Dwayne Johnson). Dom kehittää suunnitelman, jonka avulla he voisivat saada 100 miljoonaa dollaria ja kadota, ja niinpä paikalle kutsutaan tuttuja naamoja edellisistäkin leffoista, mm. Tyrese Gibson, Ludacris, Sung Kang ja Gal Gadot.


Ensimmäinen Hurjapäät elokuva sai minut suorastaan polvilleen. Rakastuin niihin kiiltäviin, upeisiin ja uskomattoman nopeisiin autoihin, ja elokuvan naiset (Jordana Brester ja Michelle Rodriguez) olivat minusta aivan super cooleja rassaillessaan autoja ja ajaessaan niillä aivan yhtä hyvin kuin leffan badass miehetkin. Leffan näkemisen jälkeen haaveilin jonakin päivänä osaavani korjailla ja ajaa autoja yhtä hyvin. Mainittakoon että olin tuolloin siis 12-vuotias. Haaveet öljyn tahrimista vaatteista ja palavan kumin katkusta haihtuivat kuitenkin melko pian, ihastus Hurjapäät -elokuviin sensijaan on säilynyt. Tosin jatko-osat eivät aina yltäneet ensimmäisen leffan tasolle, vaikka autot siistejä olivatkin. Suurin pettymys taisi itseasiassa olla neljäs osa, jossa saatiin ensimmäisen kerran ekan elokuvan jälkeen alkuperäinen näyttelijäkaarti mukaan. Odotukset taisivat olla liian korkealla, nyt en edes pysty kunnolla muistamaan mitä ihmettä siinä nelosessa edes tapahtui!

Viides Hurjapäät elokuva on kuitenkin saanut melkoisen positiivista palautetta, joten itsekin luonnollisesti odotin - pienin varauksin - jotain parempaa kuin edellinen osa. Enkä joutunut tällä kertaa pettymään. Fast Five nimelläkin tunnettu elokuva ei jättänyt kylmäksi, vaan tarjosi hurjaa vauhtia ja aina niin viihdyttävää ryöstön suunnittelua. Elokuva eteni nopeasti ja rullasi hyvin. Vaikka elokuva on pitkä ja kestää hieman yli 2 tuntia, en pitkästynyt missään vaiheessa eikä yksikään kohtaus tuntunut turhalta. Autot ja ajokohtaukset olivat jälleen kerran mielettömiä, ne ovatkin tainneet aina olla niitä lempparikohtauksiani näissä leffoissa ja niitä voisi katsella aina enemmänkin. Vin Dieselin ja Dwayne Johnsonin kilpaileva pullistelu oli tietysti hieman huvittavaa, mutta ei mielestäni kuitenkaan ärsyttävää tai leffaa häiritsevää. Olen ehkä joskus aiemminkin maininnut että Vin Dieselillä on jokin outo vetovoima minuun, joten en voi oikein väittää että leffan katselu olisi tehnyt pahaa siltäkään kantilta ;)

Fast Five ei missään nimessä ole kuitenkaan täydellinen elokuva. Pieniä epäkohtia putkahteli esiin siellä täällä ja ennalta-arvattavuusasteikolla leffa olisi aika kärkipäässä. Elokuva on kuitenkin mun mielestä ehdottomasti toiseksi paras Hurjapäät-sarjassa ja yleisesti ottaen toimintaelokuvanakin kelpo kamaa. Nyt tekee hirveästi mieli katsoa se ensimmäinen leffa kun en ole sitä taas pitkiin aikoihin katsonut :D Mutta jos yhtään on tykännyt aiemmista Fast & Furious -leffoista, kannattaa ehdottomasti katsoa tämä viideskin osa. Saa muuten nähdä että vieläkö ne meinaa tehdä kuudennen... ;)

Kuvat allmoviephoto.com

P.S. Alan laittamaan leffoihin myös genretunnisteen, niin ehkä vähän helpottaa mikäli haluaa selailla vanhoja kirjoituksia leffoista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti