keskiviikko 21. syyskuuta 2011

I want to be French

Aina silloin tällöin toivon että voisin olla ranskalainen. Ranskan kieli on niin ihana ja toivoisin edes osaavani puhua sitä sujuvasti, mutta se on jäänyt vain yritykseen. Ranskankielisiä elokuvia tulee katsottua harmittavan harvoin, mutta viime viikolla katsoin aivan sattumalta peräkkäisinä päivinä kaksi ranskalaista elokuvaa. Ja voi että miten raikkaita ne olivat Hollywood-tekeleiden vastapainoksi!

LOVE CRIME (CRIME D'AMOUR)
Love Crime kertoo nuoresta assistenttina työskentelevästä Isabellesta (Ludivine Sagnier), jonka pomo on häikäilemätön oman edun tavoittelija Christine (Kristin Scott Thomas). Christine varastaa tuon tuosta kunnian Isabellen työstä, kuvitellen että Isabelle on liian viaton ja kiltti tehdäkseen mitään Christinea vastaan. Christine ei osaa kuitenkaan arvatakaan mihin Isabelle on kykeneväinen kun hänet sivuutetaan tarpeeksi monta kertaa. Isabellen kunnianhimo ja juonittelevuus ovat vaarallinen yhdistelmä, joka pääsee valloilleen kietoen katsojan mukaan jännittävän rikoksen selvittelyyn.

Love Crime on mielenkiintoisesti rakennettu rikoselokuva, joka saa katsojan välillä epäilemään näkemäänsä, vaikka periaatteessa kaikki kerrotaankin suoraan. Pidän yleensä paljon tällaisista "täydellinen rikos" -tyylisistä tarinoista, eikä tämäkään ollut poikkeus.

Katso traileri

HEARTBREAKER (L'ARNACOEUR)
Romanttinen komedia Heartbreaker kertoo Alexista (Romain Duris), joka siskonsa ja tämän miehen avustuksella rikkoo työkseen parisuhteita. Periaatteena on, että suhteen nainen ei ole täysin tyytyväinen suhteeseensa, mutta ei ole vielä tajunnut sitä itse. Alexin tehtävänä on saada kohde tajuamaan, että tämä ansaitsee paljon parempaa. Alex tiimeineen ei ole vielä kertaakaan epäonnistunut tehtävässään, mutta seuraava toimeksianto vaikuttaa lähes mahdottomalta. Julietten (Vanessa Paradis) hääpäivä lähestyy, mutta naisen isä palkkaa Alexin hajottamaan suhteen ennen alttarille astelua. Uhkaavan vararikon pelossa Alex ottaa työn vastaan ja niin alkaa suorastaan epätoivoiselta vaikuttava yritys saada Julietten pää kääntymään, eikä Alex pelkää käyttää kaikkia tietämiään keinoja. Yhtä keinoa hän ei kuitenkaan ole tullut ennen edes ajatelleeksi, nimittäin aitoa rakkautta.

Vaikka Heartbreaker onkin aivan yhtä ennalta-arvattava kuin Hollywood-komediatkin, on siinä jotain erilaista ja raikasta, joka sai minut tykkäämään elokuvasta enemmän kuin mitä olisin luultavasti tykännyt mikäli se olisi ollut jenkkileffa tähtinään Ashton Kutcher ja Cameron Diaz tai Kate Hudson. Olkoon se sitten tuntemattomammat kasvot tai se ranskan kieli, nämä elokuvat saivat minut janoamaan lisää ranskalaisia elokuvia omaan leffahyllyyni.


Voin suositella molempia elokuvia kaikille Ranskan nälkäisille ;) Niin ja vinkkejä hyvistä ranskalaisista leffoista otetaan myös vastaan! :)

♫: ZZ Top - Rough Boy

2 kommenttia:

  1. I just love Kristin Scott Thomas, joten voisin suositella häneltä I've loved you so long [Il y a longtemps que je t'aime] (2008) leffaa ja Tell no one [Ne le dis à personne] (2006) oli aikas mielenkiintoinen trilleri.

    -musiclover89

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä! Kumpaakaan en ole tainnut vielä nähdä, joten täytyykin katsoa jos saisi ne jostain käsiin :)

    VastaaPoista