perjantai 2. huhtikuuta 2010

Deus Protector Noster

Viime syyskuussa ihastelin kovin taulua, joka on syntynyt Herra Ylpön siveltimestä (?). Tuolloin taulu tunnettiin vain numerona 0005, mutta myöhemmin kunnollinen nimikin taululle julkaistiin Ylpön taulukaupassa: Deus. Valitettavasti oma opiskelijan budjetti ei antanut periksi 300 euron hinnalle, joten taulu jäi minulta ostamatta ja nyttemmin ne ovatkin kaikki loppuunmyyty (voi itku!). Mutta voi sitä suuren suurta ihmetystä eräänä päivänä vieraillessani (jälleen kerran...) Jyväskylän Levykauppa Äxässä: siinä suomalaisten levyjen hyllyjen edessä silmäni osuivat johonkin upeaan, johonkin hyvin ihanaan mutta suuresti yllättävään. Nimittäin aivan selkeästi erään levyn kansikuvana komeili juuri tuo upeaakin upeampi Deus -taulu!

Lähempi tarkastelu selvensi, että kyseessä oli suomalaisen porilaisyhtyeen Manboyn Deus Protector Noster -niminen levy (2009). Vaikka kiusaus levyn kiikuttamiseksi kassalle oli järjettömän suuri, hillitsin kuitenkin itseni, sillä kyseisen bändin musiikki oli meikäläiselle aivan tuntematonta. Bändin nimen olin kyllä kuullut silloin tällöin. Niinpä jätin levyn vielä hyllyyn päätöksenäni tsekata Manboyn musiikkia Spotifysta tai muualta. Noh, kuten tavallista, tämäkin päätös oli unohtunut jo siinä vaiheessa kun pääsin takaisin kotiin läppärin äärelle.

Manboy ja upea levynkansikuva muistui mieleeni vasta luettuani Paras Aika Vuodesta blogia (kyseinen blogi muuten kipusi omaksi suosikiksini aika nopeasti alettuani sitä seuraamaan vain pari viikkoa takaperin. Ottaisin muuten blogin pitäjän Stellan vaatekaapin sisällön itselleni pienimmästäkin kehoituksesta!). Sain kuin sainkin viimein aikaiseksi hakea Spotifysta bändin musiikkia ja ei muuta kuin Deus Protector Noster soimaan. Tuomio: kelpo kamaa! Ja kyllähän pari kappaletta kuulostikin sitten yllättävän tutulta, varmaan soineet radiossakin joskus :) Varsinkin A Reason -biisi uppoaa ja kuulostaakin varsin tutulta. Aionkin tästä nyt mitä pikimmiten marssia takaisin levykauppaan ja viimein kotiuttaa tuon levyn - ja hei! Nyt syynä ei olisi pelkästään upea kansikuva!
 
Että niin, kyllä sillä vain joskus on väliä minkälainen se levyn kansikuva oikein on! :) Ja tosiaan, Manboy veti kyllä pisteet kotiin minun kohdallani käyttämällä Herra Ylpön taidetta, hyvä hyvä!

Tsekatkaahan muutkin toki Manboyn tekeleitä, yhtyeeltä käsittääkseni tulossa myös uusi levy tämän vuoden puolella.
♫: Manboy - For Another One

Kuva: cdon.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti