lauantai 27. marraskuuta 2010

You spin me right round, baby right round, like a record baby right round round round

Anteeksipyytelemisestä näyttää tulevan tapa, mutta olen oikeasti pahoillani että hiljaisuus on taas ehtinyt venähtää melko pitkäksi. Päivät vain tuntuvat hujahtavan jonnekin mustaan aukkoon ja tekemistä olisi vaikka kuinka. Ja no, eipä tässä nyt ole hirveästi mitään hohdokasta postauksen aihettakaan ollut. Flunssastakin on vielä jäljellä hirveä räkätauti ja yskäkin tekee tuloaan. Alkaa pikkuhiljaa ketuttamaan sekin, en ymmärrä miksi minulla aina nämä räkätaudit kestävät ja kestävät ja kestävät!

Tänään kuitenkin innostuin tekemään jotain mitä minun on pitänyt tehdä jo viime keväästä asti. Jostain syystä en vain ole saanut aikaiseksi. Aloin kuitenkin miettimään joululahjoja ja tulipa mieleeni että eräälle ystävälleni varmasti kelpaisi oikein kivasti itsetehty lahja. Nimittäin vinyylikulho! Viime keväänä olinkin tehnyt jo täsmäiskun läheiselle kirppikselle ja hommannut pari 0,50 euron hintaista vanhaa vinyyliä juurikin tätä projektia varten, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Ohjeet kulhon tekoon olin löytänyt täältä. Tässä valmista tulosta:Kulhojen valmistus oli varsin helppoa, lyhykäisyydessään siis lämmitä uuni 150 asteeseen, aseta vinyylilevy uuninkestävän kulhon päälle ja pistä jokin keskelle painoksi (itse käytin mukia) ja sitten koko hoito uuniin. Itse tein niin, että kun vinyyli alkoi muuttua muovailtavaksi painoin mukia reilusti pohjaan jolloin vinyyli vain humpsahti kulhon sisälle ja siinäpä se sitten olikin. Vinyyli jähmettyy melko nopeasti, mutta sitähän voi lämmittää ihan niin paljon siellä uunissa kuin haluaa jos tahtoo muokkailla kulhoa lisää. Itse jouduin hieman alussa kikkailemaan tuon vinyylin kanssa kun ei se meinannut mahtua mun kapeaan uuniini :D Mutta loppujen lopuksi todella helppoa. Itse ainakin tykkään todella paljon :) Ja lahjana kaverillekin oikein kivoja, tuon kulhon voi vaikka sitten täyttää karkeilla tai millä nyt ikinä haluaakaan ja kietaista sellofaaniin. Tarkoituksena olis mulla vielä maalata nuo keltaiset pohjat mustiksi, täytyy vain käydä ostamassa jotain peittävää maalia.

Nyt taidan katsoa eilen vuokraamani New York, I Love You -elokuvan. Palaillaan!

♫: Maj Karman Kauniit Kuvat - Peilitalo (Musta Paraati cover)

2 kommenttia:

  1. Vinyylikulhot on ihania, mä en vaan oo koskaan saanut aikaseksi väsätä. Sen sijaan oon tehnyt vinyyleistä kelloja lahjoiksi :>

    VastaaPoista
  2. Kelloidea on myös itselläni pyörinyt toteuttamattomana viime keväästä asti. Itseasiassa olin sen takia ostanut kaksi kirppisvinyyliä, toisesta kulho ja toisesta kello, mutta menikin nyt sitten näin :) Ehdottomasti haluan kyllä toteuttaa vinyylikellonkin vielä!

    VastaaPoista