maanantai 15. marraskuuta 2010

"I want you, I need you, oh baby oh baby."

Täällä kirjoittelee totaalisen tukkoinen sairastelija. Jjep, se "orastava" flunssa joka viime viikollakin jo kurkki nurkan takana on nyt edennyt vaiheeseen, jossa se laittaa meikäläistä turpaan aivan kuusi-nolla. Ihana tunne kun ei pysty hengittämään. Eilen jouduin jopa raahaamaan itseni päivystykseen asti ja nyt on antibiootti kuurikin päällä. Ain't life grand?

No mutta. Päätin skipata päivän ainoan luennon ja jäädä suosiolla kotiin sairastamaan. Myöhemmin selvisi, että olisin varmaan muutenkin missannut koko luennon, sillä se oli siirretty poikkeuksellisesti paria tuntia aikaisemmaksi. Sängyn pohjalla maatessa ajattelin kuitenkin katsella jotain melko kevyttä viihdettä ja valikoin omasta leffahyllystäni katsottavaksi Flashdancen, Step Up 2: The Streetsin sekä ikisuosikin 10 Things I Hate About Youn. Loppujen lopuksi sanoisin, että ei huonommin vietetty sairaspäivä. Kaikki leffat ovat sellaisia jotka olen jo nähnyt, Flashdancen tosin joskus hyvin nuorena enkä oikeastaan muistanut siitä yhtään mitään enää. Pääosassa leffassa on ainakin itselleni parhaiten L-Koodista tuttu Jennifer Beals, joka näyttelee 18-vuotiasta Alexia joka työskentelee päivisin hitsaajana ja tanssii iltaisin hämyisessä baarissa unelmanaan kuitenkin päästä sisään arvostettuun balettikouluun. Tarina on siis aika perus, mutta nautin silti elokuvasta. Juuri täydellistä katsottavaa kun pää on täynnä limaa ja kurkkuun koskee.

Seuraavana vuorossa oli Step Up 2: The Streets eli kuten nimestä voikin jo päätellä, kyseessä on jatko-osa. Ykkösenkin olen nähnyt mutta kumma kyllä, omasta mielestäni kakkososa on parempi! Jälleen kyseessä siis tanssielokuva jota rytmittää monet (pakko se on myöntää) melko iskevät hip hop biitit. Juonellisesti leffa on taas aika perus. Nuori tyttö jolle katujen rytmit ja liikkeet ovat paljon tutummat, mutta joka "kasvattiäitiään" miellyttääkseen hakee ja pääsee kuin pääseekin arvostettuun MSA-kouluun opiskelemaan tanssia. Koulun tanssikuviot ovat kuitenkin toooodella erilaiset siitä mihin Andie on tottunut, mutta kuten aina, vaikeuksien kautta voittoon. Parasta antia leffassa ovat todellakin tanssikohtaukset. Rakastan elokuvan finaalitanssikohtausta, aivan mieletön! Pakko laittaa tähän kyseinen kohtaus Youtubesta, katsokaa nyt noita muuvsseja! Osaisipa itse tanssia tuolla tavalla.
Viimeisenä vuorossa oli siis 10 Things I Hate About You. Voi että rakastan tätä leffaa niiiin paljon! Viime katselukerrasta olikin kulunut jo pitempi tovi. Minun on vieläkin vaikea katsoa Heath Ledgerin elokuvia ja uskoa että tuo ihana mies on todellakin poissa :(

Tahdon tuollaisen miehen. Nyt kuitenkin kömmin takaisin sänkyyn. Huomenna on pakko raahautua yliopistolle parille luennolle, yhyy :( Onneksi päivä kuitenkin loppuu aikaisin ja pääsen takaisin lepäämään ja ehkäpä katselen taas pari elokuvaa. Hmm, kenties pieni Keanu Reeves -putki tekisi terää?

Kuvat Googlesta.

♫: Sometimes silence is good.

1 kommentti:

  1. Jostain syystä mulla on muutama tällainen legendaarinen tanssileffa näkemättä, hyi mua! Pitäisi korjata tilanne jossain vaiheessa.

    Ja Heath Ledgeriä todella ON vaikea katsoa edelleen. Niin surullista :'(

    VastaaPoista