maanantai 30. huhtikuuta 2012

Special songs

Oletko ihastunut johonkin leffassa soineeseen itsellesi vielä tuolloin tuntemattomaan biisiin niin paljon, että olet selvittänyt sen esittäjän ja kenties tätä kautta ihastunut esittäjän muuhunkin tuotantoon? Jos yksittäisiä biisejä ei tule mieleen, niin onko jonkun elokuvan soundtrack ihastuttanut kokonaisuudessaan niin paljon, että olet hankkinut sen omaksi?

Näin kuului tämän viikkoinen Movie Monday -haaste. Haasteisiin vastailu on taas jäänyt, viime viikon pukeutumisaiheiseen haasteeseenkin piti vastata mutta kappas, uusi maanantaina se vaan taas yllätti jostain puun takaa. No, ehkä kirjoittelen pukeutumiseeni vaikuttaneista leffoista joskus toiste ihan muuten vaan. 

Mutta tosiaan, itse bongailen useinkin uusia biisejä ja artisteja elokuvien soundtrackeilta ja onhan noita soundtrackeja ihan levyinäkin eksynyt hyllyyn muutamia. Suurin osa niistä kuitenkin taitaa olla leffaa varten sävellettyjä soundtrackeja, mutta myös pari sellaista jotka sisältävät ihan "oikeita" biisejä (terve, en keksinyt miten kuvailla biisejä joissa lauletaan ja joita ei ole sävelletty erikseen kyseistä elokuvaa varten :D).


Ensimmäisenä tuli tietysti mieleen (500) Days of Summer -elokuvan soundtrack joka veti minulta jalat alta ja soundtrack olikin pakko hankkia sitten omaksi. Koko soundtrack on aivan mahtava, mutta erityisesti nostaisin sieltä esiin The Temper Trapin ihanan Sweet Disposition -kappaleen ♥
Rakastuin myös Drive -elokuvassa soineeseen A Real Hero -nimiseen biisiin lujaa ja heti leffateatterista kotiin päästyäni alkoi armoton metsästys kappaleen nimestä ja esittäjästä. Kyseisen kappaleenhan esittää siis College & Electric Youth.Vuosia sitten kun näin Pulp Fiction -elokuvan ensimmäistä kertaa rakastuin tulisesti siinä soineeseen Urge Overkillin Girl, You'll Be A Woman Soon -biisiin. Aih, se kohtauskin jossa toi soi on niin siisti!
 

2 kommenttia:

  1. Oijoi, tuo Driven A Real Hero on päätynyt minunkin soittolistalleni tiheään soittoon.

    VastaaPoista
  2. Mulle kävi tuon The Temper Trapin kanssa juuri samoin! <3

    VastaaPoista