maanantai 14. toukokuuta 2012

The Avengers

Muunmuassa Captain America ja Iron Man elokuvien pohjustama supersankarispektaakkeli The Avengers on räjäyttänyt potin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kehuja satelee faneilta niin Twitterissä, Facebookissa kuin blogiyhteisö Tumblrissakin. Myös kriitikot ovat pitäneet elokuvasta.

Ja kaikki kehut on Avengers minunkin mielestäni ansainnut! Menin elokuvateatteriin melko maltillisin odotuksin ja poistuin intoa täynnä kuin pieni ilmapallo. Adrenaliinin täyteinen elokuva moninaisine supersankareineen ja hahmoineen toimi kuin junan vessa.

Asgardin hylkiöpoika Loki (Tom Hiddleston) saapuu Maahan orjuuttaakseen ihmiset ja saadakseen käsiinsä voimakkaan energialähde tesseraktin. Pelastaakseen maapallon Nick Fury (Samuel L. Jackson) kutsuu koolle Kostajat, joihin vastahakoisesti kuuluu Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.), Steve Rogers/Kapteeni Amerikka (Chris Evans), Bruce Banner/Hulk (Mark Ruffalo) sekä agentit Natasha Romanoff/Musta Leski (Scarlett Johannson) ja Clint Barton/Haukansilmä (Jeremy Renner). Paikalle saapuu ukkosen ja salamoiden siivittämänä myös puolijumala Thor (Chris Hemsworth). Sankareiden paikalle saaminen on kuitenkin helppoa, hankalampaa onkin sitten saada sankarijoukko toimimaan ja taistelemaan yhdessä keskenänsä taistelemisen sijaan.

Avengersia pohjustaneista elokuvista olen nähnyt kaikki muut paitsi Edward Nortonin tähdittämän toisen Hulk -elokuvan. Ainakin ensimmäinen Hulk -elokuva oli aikamoista kuraa, eikä alkujaan suuria odotuksia nostattanut Captain America -leffakaan pystynyt ainakaan meikäläisen kohdalla noita kovia lupauksiaan lunastamaan. Thor oli positiivinen yllätys ja Iron Maneista olen pitänyt lähinnä Robert Downey Jr:n karisman ansiosta. Voisi siis luulla että Avengers ei olisi alunperinkään kiinnostanut minua, mutta toisin oli. Odotin kyllä Avengersia innolla, mutta onnistuin pitämään odotukseni "pessimisti ei pety" -tasolla.

Hahmot, jotka eivät omalla kohdallani napanneet juuri lainkaan omissa elokuvissaan räjähtivät kuitenkin täyteen loistoonsa yhdessä muiden sankareiden kanssa. Olinkin melko yllättynyt kuinka hyvin tämä supersankareiden tuominen yhteen loppujen lopuksi toimi elokuvassa. Kemiat kohtasivat ja tuloksena saatiin nauttia huikeasta toiminnasta kuin myös hersyvästä huumorista.

Loki (Tom Hiddleston) saapuu Maahan kylvämään kauhua Avengersin pahiksena.
Jatkoa odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti