maanantai 21. helmikuuta 2011

En voi helmiä tarjota, ei ne kelpaa kuitenkaan

Tästä illasta kehkeytyikin näköjään kunnon musiikillinen nostalgiatrippailuilta. Kaikki lähti Kauko Röyhkän ja Riku Mattilan Helvetti -biisistä, jonka olen heittänyt Spotifyssa soittolistalle jolta löytyy kaikkea suomalaista musiikkia. Samaiselta listalta löytyy The Crashin Sugared, jota aloin kuuntelemaan taas pitkästä aikaa. Sugaredista tuli mieleen YUP:n Lihavia luurankoja, koska nämä kaksi biisiä taisivat olla samalla pop/rock kokoelmalevyllä, jonka joskus vuosia sitten joku perheeni jäsen oli saanut kylkiäiseksi Anttilan TopTenistä. Olin silloin ala-asteella, en nyt muista tarkalleen millä luokalla, mutta etenkin noita kahta biisiä tuli kuunneltua erittäin paljon. Myös Aknestikin Suomirokkia lukeutui kuunneltuihimpin biiseihin.
 
 

Jotenkin näistä päädyin muistelemaan mielestäni ehkäpä parasta suomalaista elokuvaa, joka oli myös suosikkini ammoisina ala-asteaikoina, eli kyseessä on tietysti Pitkä Kuuma Kesä. Nuorempana tuo leffa tuli katsottua useaan kertaan ja muistin monet vuorosanatkin ulkoa. Omistan myös soundtrackin, pitääkin muistaa kaivaa se esiin jostain...Koska soundtrackia ei näköjään löydy Spotifysta (buu!) päädyin tietysti kuuntelemaan biisejä ja katselemaan leffan klippejä YouTubettimesta. Ei hitto tuo leffa on kyllä niin hauska :D Pitikin heti klikkailla DVD ostoskoriin cdon.comista ja nyt en millään malttaisi odottaa että saan sen käsiini!


Leffassa soi monia legendaarisia biisejä, kuten Pelle Miljoonan Moottoritie on kuuma ja Tahdon rakastella sinua tai Hurriganesin Get On, ja kaikkia näitä tulikin sitten popitettua ankarasti (ja tietysti toistettua leffan kuolemattomia vuorosanoja, mikä ei tietysti ollut ehkä aina niin hyvä, leffan kielenkäyttö kun on mitä on :D). Nostalgiatrippailu ei suinkaan loppunut tähän, vaan kiitos Youtubettimen muistin Tyrävyön! Sitäkin bändiä tuli lapsuuden parhaan ystävän kanssa luukutettua 24/7 ja ehdottomasti lempparein biisi oli Helmiä (myös bändin versio Ajetaan me tandemilla -biisistä oli kova sana). Ja voi sitä suurta ihastusta Jimi Pääkalloa kohtaan!


Pidemmälle en ole nostalgiamatkallani päässyt, vaan jumitan tällä hetkellä juurikin tuossa ylläolevassa Helmiä -biisissä...Jännä kyllä miten hyvin nämä kaikki biisit kolahtavat edelleen omalla kohdallani, vaikka musiikkimaku on huimasti kehittynytkin (ainakin omasta mielestäni :D) sitten näistä ajoista. Huomasin myös että nämähän ovat tosiaan kaikki suomalaisia, vaikka olen aina ollut sitä mieltä että en ole pahemmin suomalaisesta musiikista diggaillut (lukuunottamatta HIMiä joka onkin sitten aivan toinen rakkaustarina), haha!

Nyt vähän ärsyttää kun ei tule mieleen muita mahtavia nostalgiabiisejä (en ole nyt edes lähtenyt sille Spice Girls -tielle...). Varmaan herään keskellä yötä siihen kun biisejä ja bändejä alkaa poksahtelemaan mieleen :D

Translation:
I've been walking down the memory lane tonight, listening to all those great songs and bands that I used to be  into when I was like 8-10 years old. I noticed how all of them are Finnish, which is surprising enough since I used to think that I was never that much into Finnish music...apart from HIM, which is a whole nother (love)story. What bands/artists and songs were you into when you were little? Please share, I'd love to know!
 
♫: The Crash - Sugared

2 kommenttia:

  1. Joooo PKK, Kalle Päätalo ja Tyrävyö<3 Kyllähän biisit pakostikin kolahtaa edelleen, kun niillä on nostagia-arvoa.. :) Eri asia ehkä sitten, jos ne nyt kuulisi oikeasti ensimmäistä kertaa.

    Mä en jotenkin muistanut tota Helmiä-biisiä ollenkaan, mutta nyt kun se soi niin tietty osaan täysin :D

    VastaaPoista
  2. Tottahan tuo on, saattaisi nämäkin biisit jäädä kuuntelematta jos nyt kuulisin ensimmäistä kertaa :P Mut aijai tykkään näistä tällaisista nostalgiatrippailuista :D

    VastaaPoista