tiistai 14. joulukuuta 2010

And all that jazz.

Tänään pidimme tyttöporukalla leffaillan ja katsoimme mahtavan Chicago -musikaalin. Yhtä lukuunottamatta meistä kaikki oli kylläkin nähnyt leffan ennenkin, mutta musikaalit ovat mielestäni siinäkin mielessä hyviä että niitä voi katsoa aina uudestaan ja uudestaan. Itsekin olen katsonut esimerkiksi Greasen ja Moulin Rougen yhteensä varmasti vähintään 50 kertaa enkä ole vieläkään kyllästynyt :) Yksi haaveistani olisi päästä katsomaan joku hyvä musikaali esimerkiksi Broadwaylle, tai ylipäänsä livenä teatteriin. Tampereellahan vissiin pyörisi juurikin Chicago -musikaali joka houkuttaisi kyllä ihan hirveästi...

Chicago siis sijoittuu 1920-luvulle ja kertoo menestyksekkäästä show-tähti Velma Kellysta (Catherine Zeta-Jones) ja tähdeksi haluavasta Roxie Hartista (Renee Zellweger), jotka molemmat päätyvät naisvankilaan tapettuaan miehensä ja siskonsa (Velma) tai rakastettunsa (Roxie). Nämä kieroilevat naiset pitävät kuitenkin kynsin ja hampain kiinni 15 minuutistaan kuuluisuudessa kaltereidenkin takaa ja kieroista kieroimman asianajajan Billy Flynnin (Richard Gere) avulla yrittävät keplotella itseään vapaaksi. Queen Latifah näyttelee auktoriteettista vankilanjohtajaa Matron Mama Mortonia, joka kyllä pitää huolen vankilansa asukkaista - mikäli hinnasta sovitaan. Mielestäni parempia näyttelijöitä ei näihin rooleihin olisi voitukaan valita, suosikkini on ehdottomasti Catherine Zeta-Jones joka on suorastaan ilmiömäinen roolissaan, uhkuen seksikkyyttä ja itsevarmuutta.

Rakastan tämäkin musikaalin kappaleita, en toki kaikkia, mutta hyvin monia. Ehdoton suosikkikohtaukseni ja -kappaleeni Chicagossa on kuitenkin Cell Block Tango. Kappale saa aikaan kylmät väreet sillä se on jotenkin niin täynnä tunnetta ja asennetta. Naisryhmästä lähtee jostain mielettömän syvältä se ääni jolla kertosäe lauletaan. Voin vain yrittää kuvitella millainen spektaakkeli tämä kohtaus olisi jossain Broadwaylla!

Puhuimmekin jo tyttöjen kanssa että otamme tavaksi nämä musikaali-illat. Jo mainitut Grease ja Moulin Rouge löytyvät ainakin listalta, samoin Rent, Sound of Music ja The Phantom of the Opera. Itse olen kyllä suuri musikaalien ystävä, löytyykö muita? :)

♫: Chicago Soundtrack

1 kommentti:

  1. Musikaalit on parhaita leffoja katsoa kavereiden kanssa! :-) Grease ja Moulin Rouge molemmat ihan loistavia.

    VastaaPoista