lauantai 8. lokakuuta 2011

Pelottaako?

No siis kyllä hitossa pelottaa! Tätä siis kysyttiin tällä viikolla Movie Mondayssa ja mun on ihan pakko tunnustaa, että en ole edes voinut lukea kaikkien vastauksia kun mua on alkanut pelottaa pelkästään joidenkin leffojen kuvailut, saati sitten teksteihin liitetyt kuvat! Pahin oli ehdottomasti se, kun menin ja avasin jonkun vastauksen ja päin näköä rävähti aivan karmeita kuvia KAUNA -elokuvasta. Siis tuo elokuva on ihan ehdottomasti se kaikkein pelottavin elokuva jonka oon ikinä nähnyt ja se onkin tämän viikon haasteen vastaus omalta osaltani. Kuvia saatte ihan itse käydä googlesta katsomassa, en ihan totta pysty hakemaan itse tähän liitettäväksi yhtään kuvaa kyseisestä elokuvasta koska pelkästään elokuvan ajatteleminenkin saa puistattamaan.

Olen kyllä maailman surkein kauhuleffojen katselija. Tai no, kykenen kyllä katsomaan kaiken maailman trillereitä joissa sarjamurhaajat sun muut psykopaatit pelottelevat ihmisiä, jopa tykkään joistakin tuollaisista elokuvista. Olen katsonut kaikki Tiedän mitä teit viime kesänä ja Scream -elokuvat, olen katsonut vaikka mitä zombie- ja vampyyrileffoja jotka voidaan myös kauhuksi joskus luokitella. Olen myös nähnyt Manaajan ja Blair Witch Projectin, kumpikaan ei ihan hirveästi pelottanut (korkeintaan aiheutti hieman puistatuksia) enkä menettänyt yöuniani. Mutta en vain kestä ollenkaan Kaunan -tyylisiä leffoja kuten Ring (no Ring 2 oli kyllä kuraa ja taisin naureskella leffan typeryydelle suurimman osan ajasta) enkä myöskään ole uskaltautunut katsomaan Paranormal Activitya - enkä muuten katso! Kauna jätti muhun kyllä niin uskomattoman pahat traumat että vielä tänäkin päivänä, vaikka elokuvan näkemisestä on jo monen monta vuotta ja ikääkin pari päivää vaille 22 (no jotenkin aina olen ajatellut ettei tämän ikäisenä enää pitäisi pelätä mitään elokuvien fiktiivisiä kauhuörkkejä :D), saan silloin tällöin iltaisin hirveitä kauhukohtauksia jos mieleeni syystä tai toisesta tulee tuo Kaunan kammottava nainen (nytkin alkaa pelottaa vaikka ei ole edes pimeää :D). Rehellisesti sanottuna en Kaunan näkemisen jälkeen nukkunut kunnon yöunia useaan kuukauteen sillä aina nukkumaan mennessä näin sieluni silmin kuinka tuo ällö nainen ryömii lattialla kohti sänkyäni! (Iiik! Tekipäs pahaa edes kirjoittaa tuo...)

Yksikään toinen kauhuelokuva ei ole yltänyt siihen mihin Kauna, mutta on niitä muitakin kammottavia ja pelottavia elokuvia vastaan tullut. Esimerkiksi Nicole Kidmanin tähdittämä THE OTHERS oli todella jännittävä, mutta ei onneksi aiheuttanut kummempia traumoja. Espanjalainen ORPOKOTI sen sijaan sai kauhun väristykset kulkemaan selässä vielä monta päivää leffan katselun jälkeenkin. Hyi hitto se on karmiva elokuva, mutta silti todella hyvä!

Huh, näinköhän saan tänä yönä nukuttua kun tuli näitä taas pohdiskeltua...

♫: Herra Ylppö & Ihmiset - Mies Murtuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti